Vraag & Antwoord

OS Windows

windows update

8 antwoorden
  • Veroorzaakt door een "moeizame" installatie van Ubuntu moest ik Windows XP Home ( SP2) opnieuw installeren. Nu tracht ik via Windows update SP 3 te installeren, maar halverwege het proces blijft de installatie "hangen", waardoor ik uiteindelijk genoodzaakt ben de computer met de aan/uit knop af te sluiten en uiteraard heb ik dan geen SP3 ! Tijdens het installatie proces en om precies te zijn op het moment van het blijven hangen heb ik 2 schermpjes met de volgende teksten( uit het frans vertaald, dus het kan zijn dat in de nederlandse XP de terminologie iets anders is). 1e scherm: Titel: assistent installatie software update Einde van de installatie details : Actieve processen na de installatie 2e scherm : Titel : installatie updates statut van de installatie: - initialisering van de installatie : afgelopen - installatie van Windows XP Service Pack 3 ( KB 936929) onder inbeeld een balk met blokjes die tot halverwege de balk komen Ik hoop ,dat iemand hier een oplossing voor heeft,want ook andere updates worden niet gemeld en dus niet binnengehaald, maar moeten er volgens mijn virusscanner wel zijn. Oh ja ik heb een schermafdruk gemaakt maar weet niet hoe deze hier in te voegen.
  • Hoe lang heb je gewacht? Want de installatie van SP3 duurt vrij lang, zeker op een wat oudere pc.
  • zeker 2 uur vanaf het moment ,dat de installatie stil bleef staan. Het gekke is ,dat als ik naar Windows update ga ik daar alleen maar SP3 aantref om te downloaden en niet alle door mijn virusscanner als kritieke updates genoemde zaken. Ik heb inmiddels ook al een 3tal keren het opnieuw geprobeerd.
  • Download sp3 eens los, en installeer die vervolgens. Dat je geen updates ziet, klopt wel, aangezien je eerst sp3 moet installeren, alvorens andere updates gebruikt kunnen worden. http://www.microsoft.com/downloadS/details.aspx?familyid=5B33B5A8-5E76-401F-BE08-1E1555D4F3D4&displaylang=nl
  • nee Gerben ook dit geeft het zelfde "resultaat" !! Het systeem weigert de 2e helft van de installatie uit te voeren ??
  • Troef die ken ik goed, ik heb zelf vaak 2de hands xp op pc met xp gekocht, als je xp illegaal is of gewoon opnieuw is gebriuk krijg je dit, maar er is een register hack die ervoor zorgt dat sp3 wel te installleren is.
  • Sorry Rayquaza ik begrijp niet zo veel van je bericht. Hoezo ken je mij ? Overigens is mijn XP een legale versie en hoe werkt dat met die "register hack" ?
  • Het is een "wonder", vanmorgen kwam voor de eerste keer via de automatische windows update SP3 voorbij, die vlekkeloos tot het einde geinstalleerd is . Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van !!?? Bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.