Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

MFT defragmentatie?

lion
11 antwoorden
 • Ik weet dat ik met Googelen misschien nog iets wijzer zou kunnen woren, maar ik weet ook dat hier luitjes zitten die me het glashelder kunnen vertellen, dus…..:

  Met defragmenteren (XP) kwam ik in een rapport een kreet tegen die me niets zegt: "MFT".
  Er zou 84% in gebruik zijn (waarvan?), de totale grootte zou 48 Mb zijn en zou uit 2 fragmenten bestaan. Laat ik nou altijd hebben gedacht dat "PageDefrag" (Sysinternals) alle systeembestanden onder handen neemt: Blijkbaar niet dus…. Ik kan ook hier niets terugvinden m.b.t. "MFT".
  Wie kan dit verhelderend uitleggen? :roll:
 • Windows vergroot de MFT vanzelf, wanneer dat nodig is. Als ie uit slechts twee fragmenten bestaat, levert defragmenteren echt geen snelheidswinst op.
 • MFT is niet echter niet de Pagefile

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1175372
  (wel een post van 2005)

  edit: dit is ook interessant: http://forum.computeridee.nl/showthread.php?p=482678
 • Heel duidelijk allemaal. Ik had al zo'n vermoeden dat het de "file allocation table" van NTFS was. Typisch dat zo'n progje als PageDefrag 'm niet mee neemt of kan meenemen….
 • Het is vrij normaal dat bestanden die in gebruik zijn, niet gedefragmenteerd kunnen worden. De Master File Table kan alleen in boottime worden benaderd, dus in dat lichtblauwe scherm wat je bijvoorbeeld wel eens ziet, als windows een chkdsk nodig vindt. Ik meen dat O&O defrag het wel kan. Maar kijk er wel mee uit, een beschadigde MFT is definitief einde verhaal voor je installatie.
 • [quote:a774f5dc10="gerben"]Het is vrij normaal dat bestanden die in gebruik zijn, niet gedefragmenteerd kunnen worden. De Master File Table kan alleen in boottime worden benaderd, dus in dat lichtblauwe scherm wat je bijvoorbeeld wel eens ziet, als windows een chkdsk nodig vindt. Ik meen dat O&O defrag het wel kan. Maar kijk er wel mee uit, een beschadigde MFT is definitief einde verhaal voor je installatie.[/quote:a774f5dc10]

  Maar een progr. als PageDefrag (Sysinternals) draait toch om die reden ook voordat Windows gestart wordt….?? Om die reden had ik verwacht dat die MTF meegepakt zou kunnen worden…. :?
 • Zie jij de mft in de lijst van pagedefrag staan dan? Ik niet.
 • [quote:8dc7a53de4="gerben"]Zie jij de mft in de lijst van pagedefrag staan dan? Ik niet.[/quote:8dc7a53de4]

  Dat was dan ook mijn opmerking in het bericht van 14:59 uur, waarmee ik aangaf het vreemd te vinden dat die MTF niet in dat progje verwerkt is. :wink:
 • Blijkbaar te moeilijk voor mark russnovic?
 • [quote:3a61953ec9="gerben"]Blijkbaar te moeilijk voor mark russnovic?[/quote:3a61953ec9]

  :lol:
 • Er wordt verteld dat a. het defraggen van MFT niet (geen) snelheidswinst oplevert en b. gevaarlijk is voor je systeem

  Bij afweging van het baten/kosten-saldo slaat de balans blijkbaar overduidelijk over in de richting van: niet doen !!!

  Russnovic zal ook het risico niet willen lopen van een prog in mekaar te steken met een optie die systemen naar de filistijnen kan gaan helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.