Vraag & Antwoord

OS Windows

kan schijf niet verkleinen in Vista door beveiligingsproblee

Anoniem
johan kruize
7 antwoorden
 • Ik heb hier een medion pc (van de Aldi dus). Deze wil ik multiboot maken om Windows 7 te proberen.
  Als ik de opdracht tot verkleinen geef , krijg ik de melding "onherstelbare fout". Ik vermoed dat dit komt omdat ik geen rechten heb op de map c:\boot, ook al heb ik administrator rechten.

  De map kan ik met de verkenner ook niet zien, ook al heb ik opgegeven dat ook de verborgen bestanden weergegeven moet worden.

  Via de cmd krijg ik met dir de map boot wel zichtbaar maken, maar ik weet niet hoe ik dan de rechten kan veranderen.
  Kan iemand mij helpen ???
 • Als je de partitie kleiner wilt maken via Vista' schijfbeheer, check dan dit artikel op de site van computer!totaal Partities beheren in Vista. Een ander manier om je Vista partitie te verkleinen is via een Live CD van Parted Magic. Enig info hierover staat onder andere in deze hyperlink http://www.zdnet.be/reviews/102982/parted-magic-4-0/
 • @jolo
  Dank voor je reactie . Omdat ik vermoed dat de bestanden in de map "boot" een belangrijke functie hebben, gebruik ik toch liever de standaardsoftware van Vista.

  Om het spul werkend te krijgen moet ik echter eerst op de een of andere manier rechten op deze map zien te krijgen.
 • Bedoel je dat je die foutmelding "onherstelbare fout" krijgt, ondanks dat je het verkleinen van je Vista partitie doet, zoals is beschreven in dat computer!totaal artikel? Heb je de Vista partitie al gecontroleerd met chkdsk, zoals dat is beschreven in deze hyperlink Windows Vista chkdsk.
 • Ik krijg de melding op het moment dat ik aangeef dat ik de partitie wil verkleinen. volgens de methode zoals in het door jou aangegeven artikel staat vermeld.

  Als ik naar rechten kijk , dan zie ik dat er een zgn "trusted installer" als gebruiker bestaat, die de meeste rechten heeft. Dat zal wel de gebruiker zijn die er voor gezorgd heeft dat Vista bij de eerste keer opstarten, geinstalleerd werd.

  ckdsk zal ik even opstarten
 • Probleem opgelost. UAC uitgeschakeld en chkdsk vond inderdaad een fout. Ben de partitite nu aan het verkleinen :lol: :lol: :lol:
 • Volgens mij kan de 7 installer dat ook doen hoor als je boot vanaf cd.

  Ik zie niet direct een rolv an UAC. Is het niet vooral de chkdsk-reparatie die nu werkt? UAC is toch eigenlijk alleen het recht de opdracht op te starten. Niet wat je er daarna mee doet.

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.