Vraag & Antwoord

OS Windows

incrementele backup van c-partitie met ntbackup lukt niet

6 antwoorden
  • ik heb een volledige backup gemaakt van mijn c met ntbackup. (windows XP home). geen probleem. als ik een incrementele backup wil maken (dagelijks) lijkt alles goed te gaan. na een minuut of 5 krijg ik de mededeling dat er onvoldoende ruimte op de (externe) HD is of dat de backup niet groter kan zijn dan 4 GB als C in Fat 32 is geformatteerd. Mijn C staat in NTFS. Er is meer dan voldoende ruimte op de externe HD Er blijkt wel een incrementele backup te worden gemaakt van meer dan 4GB. Weet iemand wat hier aan de hand is. Is overigens een incrementele backup van een partitie, ook al is het dan van C, van meer dan 4 GB niet raar?
  • Is je Externe HD ook als NTFS geformatteerd? Zoniet kan je dat vrij eenvoudig omzetten.
  • Nee, staat inderdaad in FAT 32. Als ik het goed begrijp, moet ik Start/uitvoeren dan convert /FS:NTFS klopt dat?
  • Na convert eerst een spatie dan je drive letter (bv E gevolgd door een dubbele punt) dan weer een spatie en dan /FS:NTFS Je was dus je drive letter vergeten.
  • Zo, dat is gelukt. Maar: geen resultaat. ik krijg het volgende logje: Status van back-up Bewerking: back-up maken Actief back-updoel: Bestand Naam van medium: Backup C incrementeel.bkf gemaakt op 20-10-2009 om 9:15 Einde van medium gevonden tijdens het maken van een back-up op niet-verwisselbaar medium. Wat nu?
  • Heb je misschien na de volledige backup en voor de incremental backup je systeem opgeschoond, programma's verwijderd, tempfiles opgeruimd, gedefragmenteerd, herstelpunten geloosd etc ? Dan constateert je backup programma grote afwijking t.o.v. de bijbehorende volledige backup en wordt je incremental akelig groot en kan een tekort aan ruimte worden gemeld terwijl je denkt nog genoeg te hebben. Ik maak na zo'n schoonmaak altijd eerst een nieuwe volledige image en bouw daarop later de incrementals

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.