Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

onverwijderbare bestanden?!

Anoniem
Pceetje
6 antwoorden
 • Heb per ongeluk een lading bestanden in een verkeerde directory gezet en kan ze er nu niet meer uit verplaatsen of verwijderen of hernoemen of openen! Ik denk dat dit een Windows-update directory is. Hij heet 04baa6d5c68e03450fb722aff1

  Wat te doen? :(
 • Je kan proberen ze vanuit veilige modus te verwijderen. Als dat ook niet lukt:

  De eenvoudigste oplossing is ze te verwijderen met een Knoppix-cd :

  ftp://ftp2.skynet.be/pub/knoppix/KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN.iso

  Hiermee download je een iso-bestand, je brandt dit op een cd, je reboot met deze cd (in bios je bootvolgorde even aanpassen zodat je cd-speler op de eerste bootplaats komt te staan)
  Op die manier start dus eigenlijk op in Linux zonder dat je Linux op je systeem hoeft te installeren.

  Laat je niet afschrikken door het woord 'Linux': om hiermee bestanden te verwijderen hoef je geen kennis van Linux te hebben - het is even makkelijk als in Windows.
  Je start dus je systeem op vanaf deze knoppix-cd en je krijgt - net als in Windows - een bureaublad met mappen op.
  Het verschil met windows is alleen dat jij op je bureaublad pictogrammen van je schijf/schijven/partities krijgt die een 'aparte' naam hebben.
  Klik deze mappen gewoon een voor een open, het gedraagt zich allemaal als een gewone Windowsverkenner

  Vanuit die Linux-verkenner kan je dan de bestanden / mappen gewoon deleten.

  Daarna (net als bij Windows) links onder naar de 'start'-knop en afmelden. de te volgen richtlijnen worden steeds duidelijk op je scherm gezet.

  succes !
 • Ok, klinkt ingewikkeld maar ik ga 't proberen.

  Dank :wink:
 • 'k weet het: klinkt ingewikkeld, maar achteraf zeg je: 't is een fluitje van een cent . - ik was ook verwonderd - het enigste dat je eigenlijk moet doen is die iso branden.

  (en laat eens iets weten ?)
 • Sorry, had inderdaad even moeten laten weten maar ik heb de bestanden, waarvan ik nog een backup ergens had, in de veilige modus kunnen verwijderen. Zonder die backup had ik wel linux moeten proberen. Ik blijf het wel vreemd vinden, dat ik die bestanden wel naar die ene update-directory kan kopiëren maar vervolgens niet meer kan openen, verwijderen of wat dan ook…

  Nogmaals dank :wink:
 • Graag gedaan, Diponegoro !

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.