Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows7: 3 in 1

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Ik draai al een paar maanden naar volle tevredenheid Windows 7 (uiteraard de RC) en nu wil ik overgaan tot de aanschaf ervan. Nu hebben we hier twee PC's waar het op draait en over een paar maanden komt daar een laptop bij.

  Nu heb ik een tijd geleden ergens gelezen dat er een soort van "3 licenties in 1" versie op de markt zou komen, wat voor ons dus een oplossing zou zijn. Maar ik kan hem nergens vinden.
  Heeft iemand die versie al ergens gezien, of is het sowieso een hoax?
 • Het Family Pack, bedoel je. Vooralsnog is alleen een Engelstalige versie hiervan bevestigd, maar ik heb ergens gelezen dat er in de loop van 2010 ook een Nederlandse versie moet verschijnen.
 • Geweldig. Nu wil ik geen Nederlandse versie, ik wil alleen engelstalige besturingssystemen. Maar het zit er dus wel aan te komen.
  Bedankt.
 • [quote:a2ab972ead="Gooly"]Windows 7 (..) "3 licenties in 1" versie (..) Heeft iemand die versie al ergens gezien [/quote:a2ab972ead] Ja, deze info is onder andere te vinden op tweakers pricewatch http://tweakers.net/pricewatch/246887/microsoft-windows-7-home-premium-family-pack-%28uk-upgrade%29.html
 • Sorry dat ik dit stokoude topic omhoog schop, maar dat lijkt me beter dan een tweede topic te openen over precies dezelfde issue.
  Ik sta namelijk op het punt tot aanschaf over te gaan, maar ik heb nog een paar vragen.

  Ik draai momenteel nog de Windows7 RC die in mijn systeem bekend staat als versie: 'Windows7 Ultimate'

  Nu vind ik slechts één family pack: Windows7 home edition upgrade.

  Of ik wil 'downgraden' van Ultimate naar Home moet ik zelf nog beslissen (Uitstekende marketing van MS om de Ultimate versie als downloadbare RC te plaatsen;-) )

  Maar ik neem aan dat ik voor de stap van RC Ultimate naar officiele versie Home, niet een upgrade versie kan gebruiken. De basis is immers geen in de winkel aangeschafte Windows versie. Of kan dat toch?

  Verder kom ik retail en OEM versies tegen. Ik dacht altijd dat OEM versies niet te koop waren, dat die alleen voorgeinstalleerd op nieuwe systemen kwamen. Blijkbaar niet dus. Wat is het verschil dan?
 • De meeste webshops verkopen je gewoon een losse OEM versie. Dat is exact dezelfde versie, die bij een nieuwe computer zit.
  Zodra je een OEM versie activeert op je systeem, hoort deze versie voortaan ook bij dit systeem.
  Je hebt dus per systeem 1 OEM versie. Dus je moet er gewoon 3 kopen.

  Je kunt een upgrade ook gebruiken als je XP of Vista licenties heb. Dan kun je met het Family pack aan de slag.
 • [quote:1c955f1348="Prin0096"]De meeste webshops verkopen je gewoon een losse OEM versie. Dat is exact dezelfde versie, die bij een nieuwe computer zit.
  Zodra je een OEM versie activeert op je systeem, hoort deze versie voortaan ook bij dit systeem.
  Je hebt dus per systeem 1 OEM versie. Dus je moet er gewoon 3 kopen.

  Je kunt een upgrade ook gebruiken als je XP of Vista licenties heb. Dan kun je met het Family pack aan de slag.[/quote:1c955f1348]
  Even een aanvulling hierop: OEM licenties mogen los verkocht worden, maar de beperking hier is dat je ze mag kopen tot 90 dagen na aankoop van een nieuw systeem. Als je je computer meer dan 90 dagen terug gekocht hebt, mag je voor die computer geen OEM pakketje Windows meer kopen (dit geldt overigens ook voor Office en andere OEM licenties van Microsoft).
 • [quote:ead70e2663="Gooly"] (Uitstekende marketing van MS om de Ultimate versie als downloadbare RC te plaatsen;-) ) [/quote:ead70e2663] Je bedoelt neem ik aan, dat Microsoft alleen een RC productcodes beschikbaar heeft gesteld, voor de volledige retail Ultimate versie. Want de productcode bepaalt welke versie het wordt. Tijdens de installatie kies je toch voor upgrade of custom (advanced) en moet je een keuze maken tussen Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional of Ultimate.

  Volgens een artikel op site van computer!totaal mag een OEM versie van Windows 7 niet los worden verkocht. http://computertotaal.nl/article/20007/windows-7-massaal-illegaal-verkocht.html?zone=windows_7 De verschillen tussen OEM en retail wordt uitgelegd op de site van Microsoft. Het is te downloaden als een doc bestand.
 • 1) Volgens mijn informatie zijn er maar een beperkt aantal family packs beschikbaar en zijn ze in de VS al uitverkocht.
  2) Je kunt er mee upgraden vanaf legale XP en Vista systemen (de informatie is niet eenduidig wat Windows 2000 betreft) maar niet vanaf de RC.
  3) Het schijnt dat Microsoft de licentie voorwaarden voor het gebruik van OEM versies heeft veranderd. Ze zijn wel overal te koop. Zie

  http://community.winsupersite.com/blogs/paul/archive/2009/11/15/is-it-ok-to-use-oem-windows-on-your-own-pc-don-t-ask-microsoft.aspx

  4) Bovenstaande zaken worden uitvoerig uit de doeken gedaan door Paul Thurrot

  http://www.winsupersite.com/win7/
  http://www.winsupersite.com/win7/rtm_availability.asp

  Kijk eens rond op zijn site. Daar staat veel informatie op. Onderstaande is ook belangwekkend.

  http://www.winsupersite.com/win7/clean_install_upgrade_media.asp
 • @a.tip

  3.Ik kan me wel voorstellen waarom Microsoft liever niet heeft, dat OEM versies van Windows 7 los verkocht wordt. De bedoeling van OEM versies zijn, dat de PC leverancier voor de support zorgt. Die dat alleen kan/zal doen, als zij de OEM versie hadden voor-geïnstalleerd. Het probleem is dat die los verkochte OEM versies door consumenten werden uitgeleend/gekopieerd, om te installeren op merk PC 's met een voor-geïnstalleerde Windows.


  4.Oorspronkelijk was het de bedoeling dat eerst de onderliggende Windows versie geïnstalleerd zou worden. Pas als deze geactiveerd is, kan Windows 7 upgrade geïnstalleerd worden.
 • Jolo,
  ja, het is duidelijk dat Microsoft liever iets duurders verkoopt. Zolang je de OEM versie kunt activeren is dat natuurlijk financieel aantrekkelijker.

  Laatst heb ik het family pack gekocht. Daarmee ga ik twee recente latops ontvistaen. Dan heb ik nog één over waarmee ik ga proberen Windows 2000 (XP heb ik nooit gebruikt) op een desktop computer te upgraden. Ik ben benieuwd of dat lukt. Anders wrdt het dus een OEM versie.
 • Degene die zelf een Windows 7 OEM DVD installeren, hebben daardoor geen recht meer op support van de PC fabrikant. Het voordeel van een voor-geïnstalleerde Windows is, dat je 'm zelf niet hoeft te activeren. Ook niet als je 'm terugzet naar fabrieksinstellingen via de recovery CD/DVD's.

  Upgraden vanaf Windows 2000 gaat waarschijnlijk niet lukken. Op de Vista upgrade DVD wordt Windows 2000 nog wel genoemd. Maar niet op de Windows 7 upgrade versie. Ik heb hier ook een Windows 7 Home Premium Family Pack.
 • "Upgraden vanaf Windows 2000 gaat waarschijnlijk niet lukken. Op de Vista upgrade DVD wordt Windows 2000 nog wel genoemd. Maar niet op de Windows 7 upgrade versie. Ik heb hier ook een Windows 7 Home Premium Family Pack."

  Onder

  http://www.winsupersite.com/win7/review_upgrade.asp

  kwam ik dit tegen:

  "In case it's not obvious, the Full versions of Windows 7 are aimed at those people who do not, for some reason, qualify for an Upgrade version. This isn't very common, as most people will have some copy of Windows 2000, XP, or Vista lying around, and each of them qualifies for any Upgrade version of Windows 7."

  Hier wordt W2K dus genoemd. Ook hier

  http://www.maximumpc.com/article/features/windows_7_upgrade_guide_all_your_questions_answered

  Het lijkt me leuk om eens te kijken wat er gebeurt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.