Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen bootmenu na instaleren win 7

biker69
15 antwoorden
 • Ik kreeg van daag mijn window 7 dvd binnen en ben aan de slag gegaan om deze op een apparte patitie te instaleren, omdat ik eerst nog een tijdje met xp wil blijven werken totdat ik ingeburgerd ben in win 7.
  In eerste instantie ging alles van een leien dakje, een paar keer opnieuw opstarten en toen dat allemaal achter de rug was kon ik kiezen in het bootmenu of old windows of windows 7.
  Alles goed en wel, ik heb alleen via win 7 geadviseerde drivers voor mijn scanner gedounload en toen ik weer op nieuw moest opstarten, was er tot mijn grote verbazing geen bootmenu meer. Ook bij opstart en herstelinstellingen staat in de bootloader geen vermelding van windows 7. (zie hieronder de bootloader) Win xp start wel op.

  [boot loader]
  timeout=30
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT /NOEXECUTE=OPTOUT

  Hebben jullie enig ide wat er hier mis is gegaan, en is dat nog te herstellen.
  Met vriendelijke groet Gerrit
 • Hallo,
  er is verm. iets verkeerd gegaan want je zou gewoon dat boot menu moeten hebben.
  Je kunt met het progr. easybcd (gratis) proberen het te herstellen.
  Google maar even naar easybcd.
  Met een beetje proberen kom je er dan wel uit!
  Succes,
  Vic
 • EasyBCD had ik al gevonden en geinstaleerd waar ook daar is geen win 7 te vinden aleen old windows. Ik weet het veder niet hoe ik dat moet oplossen.
 • met dit progg kan je alles herstellen .

  http://www.vistabootpro.org/
 • Ik ga eens kijken of we daar wat mee kunnen. Het hele os bestand van Windows 7 staat nog gewoon op de hd waar ik het heb geinstalleerd.
 • Jongens, ik snap er eccht niet meer van. Ik ben met zowel VistBootPro als met EasyBCD aan het experimenter geweest maar met beide geen resultaat, Ik heb het toen om omdat het om een update dvd gaat van windows 7 het radikaal aangepakt, en mijn eerst mijn hardisk waar ik win 7 op wil istalleren eerst Voledig geformateerd, toen mijn Vista geinstaleerd Pffffff wat duurt dat lang zeg, nu weet ik ook waarom ik het nagenoeg niet heb gebruikt, maar daar gaat het nu niet over. Dus na Vista geinstaleerd te hebben De update van win 7 geinstaleerd, dus veel moeite gedaan om het goed te doen. En wat denk je Met het opstarten weer het zelfde als hetboven aan gemelde probleem, geen bootmenu allen nu kwam het vehaatje datwindows niet goed kon worden opgestart , of ik dan in veilige mode wilde opstarten of normaal, normaal dan maar en vrolijk starte win xp weer op, kun je nagaan dat ik wat woorden heb laten onglippen die ik hier maar niet ga noemen, dus ben nu zo langzamerhand wel radeloos, is er nog iemand die me kan helpen…………….?
  Groetjes van een radeloze Biker.
 • Ik beb windows 7 update naast win xp op mijn pc geinstaleerd.
  Op een schone harddisk, voledig geformateerd, eerst mijn vista geinstaleer, toen de win7 vista geupgrade, en als ik de wind 7 dvd niet in mijn dvd speler heb dan is er geen boot menu. Is de dvd niet in de speler aan wezig dan start allen xp op. Wat is hier aan de hand.

  zie mijn voorige onderwerp over dit probleem.

  Wanhopige Biker69.
 • http://www.schoonepc.nl/instal/multibt.html
 • Bedankt Dragon, naar de verwijzing naar schonepc.nl, maar dat is me als leek toch een beettje te ingewikkeld, ik denk dat dat niet goed gaat.

  Bedank zover, Gr Biker
 • Ik beb windows 7 update
  dus je hebt geen volledige versie van win7
 • Ik heb ook eerst mijn vsta op de nieuwe partitie geinstaleerd en toen de win 7 upgrade er over, bedoelde je dit?
 • [quote:9f98c8fcab="biker69"]Ik heb ook eerst mijn vsta op de nieuwe partitie geinstaleerd en toen de win 7 upgrade er over, bedoelde je dit?[/quote:9f98c8fcab] bsa100 bedoelt waarschijnlijk dat een dual boot niet mogelijk is met een upgrade versie. Het upgraden vanaf Vista via een Windows 7 upgrade versie houd in dat je Vista niet meer kunt gebruiken. Want die heb je gebruikt om vanaf te upgraden. Voor een Vista dual boot met Windows 7, is een Volledige versie van Windows 7 vereist.
 • Ik heb gewoon xp op c staat, ik heb op een lege patitie eerst win vista geinstaleerd, en toen win 7 upgrade over de vista. dus ik heb een duel boot met win xp en als tweede os win 7, zowel xp, vista en upgrade win 7 zijn orgineel.
 • Kijk hier eens
  http://www.terabyteunlimited.com/bootit-next-generation.htm
 • Multibooten met uitsluitend Microsoft systeem software blijft een probleem. Googel maar eens met "dual boot DOS Vista" . Jou geval had moeten werken maar doet dat dus niet.
  Maar er is andere boot software die het beter doet en ook nog gemakkelijk te installeren is. Ik heb dat laatst nog eens beschreven in

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202863&highlight=

  (In het bericht staan wat rare tekens. Komt omdat i met een dubbele punt er op met : i mis gaat en hetzelfde voor ' e voor een e met accent aigu.)

  De bootloader GAG werkt bij mij prima. Aangezien je XP en 7 al hebt staan. zou je het eens kunnen proberen. Voor websites, zie mijn bericht.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.