Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Te weining ruimte op de C: schijf (windows7)

Anoniem
speedjunk
11 antwoorden
 • hey,

  mijn schijf is ingedeeld in c: 30gb en d: 120 gb
  Op de C schijf heb ik alleen windows en programma's geinstalleerd.
  Op de D zit alle andere bestanden zoals foto's/video's enzo.

  Nu zit ik ineens met het probleem dat ik nog maar 100mb vrij heb op mijn C schijf.

  Met het programma Tune up utilities heb ik een scan van de C schijf gemaakt.

  [img:410f93ff06]http://i33.tinypic.com/2wno1z7.png[/img:410f93ff06]

  Hier is duidelijk te zien dat maar 15gb gebruikt wordt. Terwijl bij deze computer toch echt is aangegeven dat mijn schijf bijna vol zit. Ook als ik een beetje door mijn bestanden blader zie ik maar een paar "grote" programma's geinstalleerd. Dat is namelijk Microsoft office en Solid edge V20. Maar deze programma's nemen totaal ook maar 5 gb in beslag. Verder is er eigenlijk alleen maar windows 7 geinstalleerd.

  Ik heb al tig keer programma's zoals CCleaner eroverheen gehaald. Maar het verschil is minimaal.

  Dus iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Btw C partitie vergroten is mijn laatste optie, maar dat voorkom ik liever.

  ohjah mijn prullenbak is gewoon leeg

  Alvast bedankt.
 • draai eens CCleaner
 • [quote:603cbaa0fb="speedjunk"]mijn schijf is ingedeeld in c: 30gb en d: 120 gb (..) Nu zit ik ineens met het probleem dat ik nog maar 100mb vrij heb op mijn C schijf. (..) Windows 7 [/quote:603cbaa0fb] Voor Windows 7 kun je beter een Primaire partitie van 60 GB kunnen aanhouden. Verder zou je grote applicaties beter op D: kunnen installeren. Met grote applicaties bedoel ik bijvoorbeeld een game van een gigabyte of drie.
 • [quote:30b89dd0e8="bsa100"]draai eens CCleaner[/quote:30b89dd0e8]

  Gedaan zoals ik al zei.


  [quote:30b89dd0e8="jolo"] Voor Windows 7 kun je beter een Primaire partitie van 60 GB kunnen aanhouden. Verder zou je grote applicaties beter op D: kunnen installeren. Met grote applicaties bedoel ik bijvoorbeeld een game van een gigabyte of drie.[/quote:30b89dd0e8]

  Klopt, maargoed ik heb maar 2 grote programma's eropstaan. Maar in totaal heb ik ook maar max 6gb nodig voor programma's. Daarom is 30gb meer dan genoeg naar mijn mening.

  Ik wil gewoon weten waar mijn de rest vd 15gb gebleven is. Hiervoor draaide ik windows xp. Na de installatie van windows 7 bleef er een map van windows xp als backup over. Deze map heb ik meteen weg gegooit.
 • [quote:3106cdc0ce="speedjunk"]Ik wil gewoon weten waar mijn de rest vd 15gb gebleven is.[/quote:3106cdc0ce] Dat zou je kunnen checken via applicatie TreeSize.
 • Staat de zooi niet "hidden"?
  Is t mogelijk dat er ergens een hele grote tempfile staat?
 • 4.5GB systeemherstel, 3.5GB pagefile, 4GB hybernate file, dat gaat hard hoor.
 • Kijk zoiets bedoel ik en die files zie ik niet op jou diagram terug
 • bedankt voor de reactie,

  ik heb treesize gedownload.
  en hiermee heb ik een verborgen map gevonden dat 10gb in beslag neemt.

  Hieronder op de afbeeldingen zien je dat Programdata 10gb gebruik

  Na de hele tak geopend te hebben zie je CI files.

  Kan ik deze bestanden gewoon verwijdere zonder dat windows flipt?

  [img:9e1b0bd6a9]http://i33.tinypic.com/k2bbzt.png[/img:9e1b0bd6a9]

  [img:9e1b0bd6a9]http://i38.tinypic.com/fw4mir.png[/img:9e1b0bd6a9]
 • Die CI files horen blijkbaar bij Windows 7 Indexering. Die zou je eventueel kunnen disablen. Of check op het sevenforums deze hyperlink How to Add or Remove Windows 7 Index Locations.
 • Indexeren is alleen zinvol, als je veel tekstbestanden hebt. En als je nooit naar tekst zoekt, is indexeren al helemaal overbodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.