Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Audio/Video probleem na windows update

Anoniem
demafkees
8 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  ik weet niet zeker onder welke categorie dit probleem valt, omdat ik niet zeker weet waar het probleem ligt.
  Sinds vandaag (11 november) is mijn audio en video begonnen te haperen.
  De afspeel snelheid varieert constant. Ik had de windows update "KB969947" geïnstalleerd, Call of Duty Modern Warfare 2, en de nieuwste DirectX. Tijdens het spelen van Call of Duty liep mijn systeem plots vast en na het opstarten trad dit probleem op.
  Ik heb mijn systeem herstelt naar gisteren met systeem herstel en de recente update verwijderd maar het heeft niet mogen baten. Ik denk dus dat het te maken heeft met DirectX. De DirectX versie die ik gebruik is "DirectX 9.0C (4.09.0000.0904)".
  Tevens doet het probleem zich alleen voor op Windows XP Home SP3 en niet op Windows 7.
 • KB969947 is een beveiligingsupdate. Op de site van Microsoft staat DirectX versie 9.27.1734. Om te checken of er problemen zijn met DirectX, start je dxdiag. Enig uitleg hierover staat op de site van How-To Geek How to Run a DirectX Diagnostic on XP.
 • Ik heb zojuist alle dxdiag tests gedraaid en geen problemen ondervonden. Geprobeerd directX te updaten maar de setup zegt dat mijn versie van directx al up to date is.
 • Had je verder Windows update geschiedenis al gecheckt of je andere updates ziet, die je geluid probleem zouden kunnen hebben veroorzaakt? Check dan op de site van Microsoft artikel 307918 How to troubleshoot sound problems in Windows XP. Ook zou je nog deze twee hyperlinks kunnen checken
  http://www.5starsupport.com/faq/sound.htm
  http://www.pcauthorities.com/windows-xp/how-to-troubleshoot-sound-problems-in-windows-xp
 • Hallo Jolo,

  Bedankt voor je reactie.
  Hoe controleer ik precies mijn update geschiedenis? Want hij heeft meerdere updates geïnstalleerd maar die staan niet in mijn software lijst, of zonder datum waardoor het een beetje giswerk wordt.
  Ik denk dat ik er echter al achter ben wat mijn probleem is.
  Mijn idle processes hebben een cpu load van maar liefst 98%. Helaas kan ik niet zien wat het precies is dat het veroorzaakt, maar ik ga maar even uit van spyware. Ik heb Super Antispyware laten draaien, die vond wel het een en ander maar dat heeft helaas het probleem niet opgelost.
  Iemand een aan te raden antispyware/malware scanner?
 • [quote:3c1295e2ae="demafkees"]Hoe controleer ik precies mijn update geschiedenis?[/quote:3c1295e2ae] Blijkbaar werd dat pas ingevoerd vanaf Vista http://www.tips4pc.com/Computer_tips_and_tricks/see_what_windows_update_history.htm
  [quote:3c1295e2ae="demafkees"] Mijn idle processes hebben een cpu load van maar liefst 98%. [/quote:3c1295e2ae] Welke processen zijn dat volgens Windows Taakbeheer?
  [quote:3c1295e2ae="demafkees"]Iemand een aan te raden antispyware/malware scanner?[/quote:3c1295e2ae] Check eerst maar eens op Beveiliging & privacy de sticky topic Iemand een aan te raden antispyware/malware scanner? http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358
 • Ik zal de programma's in de FAQ proberen.
  Windows Taakbeheer zegt niet welke processen het zijn, gewoon "Niet-actieve systeemprocessen".
 • [quote:0efcf931fe="demafkees"]Windows Taakbeheer zegt niet welke processen het zijn, gewoon "Niet-actieve systeemprocessen".[/quote:0efcf931fe] Deze processen belasten de CPU niet. Enig uitleg hierover is onder andere te vinden op de site van computer idee http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=200593

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.