Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 Lenovo R61i onbekende hardware

jolo
2 antwoorden
 • Ik heb inmiddels Windows 7 Home Premium upgrade familypack aangeschaft. Één van die drie licenties heb ik geïnstalleerd op mijn Lenovo R61i laptop. Omdat het om een upgrade gaat, lukte dit alleen als XP Professional er via de recovery CD's erop stond. En onder XP was dit niet mogelijk. Want die is 32 bit. En ik wilde de 64 bit versie installeren. Ik heb 'm kunnen installeren door de laptop vanaf de Windows 7 DVD op te starten.

  Nadat deze installatie voltooid was, was er nogal wat onbekende hardware in het apparaatbeheer. Dus voerde ik Windows Update uit. Ik installeerde de beveiliging- en de aanbevolen updates. Niet de optionele. Alleen bleef er in het apparaatbeheer in Other Devices Base System Device Staan. En dit 2 maal. Ik weet dus niet zeker om welke hardware dit gaat. Wel checkte ik het Lenovo forum in deze thread R61i Unknow Device. Er werd geadviseerd om ThinkVantage System Update te installeren. Ik heb de Windows 7 versie geïnstalleerd en 'm laten updaten. Ik heb alleen de Aanbevolen updates geïnstalleerd. Niet de Optionele. Nadat de Aanbevolen updates waren geïnstalleerd en de laptop twee maal opnieuw te hebben opgestart, was er niks veranderd.

  In het verleden had ik al Windows 7 RC en de 90 dagen versie van Microsoft geïnstalleerd. Daarin hoefde ik alleen de fingerprint drivers via Windows Update te installeren, om alle hardware van de laptop te laten herkennen. In Windows Systeem Info vind ik hierover in Components > Problem Devices deze info
  [code:1:afd930f4d2]
  Base System Device PCI\VEN_1180&DEV_0592&SUBSYS_20CA17AA&REV_11\4&1F10D8AF&0&04F0 The drivers for this device are not installed.

  Base System Device PCI\VEN_1180&DEV_0843&SUBSYS_20C917AA&REV_11\4&1F10D8AF&0&03F0 The drivers for this device are not installed.

  [/code:1:afd930f4d2]
  Als ik daarop google kom ik uit op http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-72586 dat is weliswaar voor XP en andere model laptops. Maar volgens die info zou het gaan om een Ricoh Card Reader. Dit zijn de specs van mijn laptop Overview - ThinkPad R61i. De R61i laptop uit mijn onderschrift. Als ik de downloads check zie ik wel Card reader drivers voor Win2000/XP/Vista. Niet voor Win7. Ik zou deze eventueel wel kunnen proberen.Of deze Ricoh Multi Card Reader voor Win7 http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/WIN7-BETA.html#rmcr Maar bovenaan staat Windows 7 BETA Drivers and Utilities. Dus daar zou ik een keuze uit moeten maken. Hoewel ik het toch vreemd blijf vinden, dat ik deze onbekende hardware niet ben tegengekomen in Windows 7 RC en die 90 dagen versie van Microsoft.
 • Gebruik je die cardreader? Anders kun je hem ook vast wel uitzetten in het bios.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.