Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

help Acer eRecovery Management

heinzz
8 antwoorden
 • hallo,

  ik heb op mijn laptop niet de orgineele besturingsysteem erop staan maar ik wou weer naar fabriekstinstelling doen dus ik beetje gegoogled. kwam hier terecht met zo'n topic dat ik MBR weer terug moest veranderen nou, deze link stond in die topic http://www.roundtripsolutions.com/blog/2007/10/18/300/acer-disk-to-disk-d2d-recovery-broken/
  dus ik die stappen volgen maar waar ik bij type in 07 heb moeten veranderen ging het fout ik herstart laptop maar ik kom niet meer in windows. Krijg hele tijd Acer Erecovry magement met 3 keuze's ik kan maar 1 keuze aanklikken en dat is exit en verder kan ik niks weet misschien iemand hoe ik dit kan oplossen. Hartstikke bedankt alvast!
 • Om mee te beginnen zou je kunnen vermelden om welk type Acer laptop het gaat. Zodat we deze kunnen checken via Acer Support. En welke Windows versie je probeert terug te zetten via Acer eRecovery Management. Had je op de site van Acer de Acer eRecovery Management Dutch.pdf al gecheckt? (Opmerking: op het moment van typen is die PDF niet te bereiken.)

  Verder is het niet gebruikelijk bij het terugzetten van Windows via Acer eRecovery Management, dat je aan de slag moet met partitietabellen. Of had je daadwerkelijk die FAT32 partitie geconverteerd naar een NTFS partitie? Meldt voor alle zekerheid of je ook nog andere wijzigingen had aangebracht in de originele partitie indeling van de harddisk. Je zou kunnen checken of TestDisk je originele harddisk indeling nog ziet. Info over die applicatie is onder andere te vinden op Wikipedia.

  Tenslotte, maar daarom niet minder belangrijk. Zou je wellicht je topictitel willen wijzigen? (Alleen "help" zegt niet zoveel.) Bijvoorbeeld: [quote:d88dacfe30] Acer eRecovery Management [/quote:d88dacfe30] Waar je eventueel je Windows versie die je terug wilt zetten, er aan toevoegt. Want dat zou de kans op nuttige reacties kunnen vergroten.
 • laptop is aspire 7730g fabrieksinstelling is windows vista. ja ik heb 07 ingetypt in zo'n tabel moest dat niet dan? heb alleen dat gedaan en in BOIS D2D disabled wat de eerste stap is om de MBR teveranderen.
 • Partitie type 07 is NTFS. Om te weten of dit goed is, zou ik moeten weten welke type deze origineel was. Daar zou je onder andere achter kunnen komen via de genoemde TestDisk. Of via de handleiding van je Acer laptop. Ik heb even vluchtig de Acer Aspire Generic User Guide gecheckt. Ik heb niets over (verborgen) FAT32 of NTFS recovery partities kunnen vinden. Had je eigenlijk wel een Recover CD/DVD aangemaakt?
 • het was daarvoor als ik me goed herinner 27 ofzo en in schijfbeheer staat 14gb herstelpartitie dat ik me kan herinneren
 • Dat zou je eigenlijk zeker moeten weten. Partition ID wordt in ieder geval wel genoemd in deze hyperlink: List of partition identifiers for Pcs. Het zou 'm dus wel geweest kunnen zijn. Twee quotes hieruit. Deze
  [quote:a4a36bd1dd]
  27 PQservice
  Acer laptop hidden rescue partition. Must be FAT32. Press Alt-F10 during boot to start this. Also other manufacturers use this type for their rescue partition. [/quote:a4a36bd1dd] en deze
  [quote:a4a36bd1dd]
  27 Windows RE hidden partition
  On MBR disks, type 0x27. On GPT disks, GUID: DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC. A hidden version of a Windows RE type 0x7 partition with NTFS. When this is installed, reboot and press F8 in order to boot into this Recovery Environment. [/quote:a4a36bd1dd]
  Als het alleen maar om het converteren van de Recovery partitie naar NTFS, dan zou je het met een bootable Live CD met TestDisk erop, de originele partitie-gegevens moeten kunnen zien. Tenminste als je daarna geen andere partitie wijzigingen hebt doorgevoerd.
 • alt f10 werkt niet. f8 nog niet geprobeerd. maar ik kom ook niet verder dan dat hij gaat niet meer naar windows:S
 • Maar heb je intussen nog wat kunnen doen met die recovery partitie? Is die nog steeds NTFS? Want in die bovenste quote uit mijn vorig bericht staat toch dat deze FAT32 moet zijn. Heb je dat nog gewijzigd? Of heb je nog wat kunnen proberen met TestDisk? Om goed te kunnen helpen heb ik wel een wat uitgebreidere reactie nodig. En als iets niet duidelijk is, schroom dan niet om het te vragen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.