Vraag & Antwoord

OS Windows

Van Vista naar XP op HP lukt niet

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Ik heb een HP laptop met Vista die niet vooruit te branden is. W7 gaat hem niet worden. Maar als ik probeer om XP (pro) te installeren, krijg ik na het laden van vanalles de boodschap dat er geen HD te vinden is om te installeren.
  ENig idee wat hier aan te doen is?

  met dank
 • Het lijkt er op dat er een sata schijf in je laptop zit en in XP zitten daar standaard geen drivers voor ingebouwd.

  Die moet je dus zien te vinden, ze op een diskette plaatsen en als er tijdens de installatie van XP om gevraagd wordt, op F6 drukken om ze te installeren.
 • Peter bedankt, het is inderdaad een SATA schijf.
  Hoe zie ik dat er om gevraagd wordt, of zie ik dat vanzelf wanneer ik er op let?
 • Als je start met de windows installatie wordt er op een gegeven moment gevraagd om een diskette met stuurprogramma's van andere leveranciers en moet je na het plaatsen van die diskette, op de F6 toets drukken.

  Probleem is momenteel echter vaak dat computers niet meer van een diskdrive voorzien zijn en dan wordt het wel lastig.
 • Klopt deze laptop heeft geen diskette drive.
  Kan het over het netwerk of kun je geen locatie aanwijzen?
 • Nee, netwerk is geen optie, die kan je niet bereiken tijdens de installatie.

  Het enige wat ik hier wel eens gelezen heb is om een XP installatie CD te slipstreamen met de juiste drivers, maar daar kan ik je niet mee helpen, dus moet je even wachten op een volgende lezer…..
 • [quote:edc36622b1="Firebird"]Ik heb een HP laptop met Vista die niet vooruit te branden is. (..) Maar als ik probeer om XP (pro) te installeren, krijg ik na het laden van vanalles de boodschap dat er geen HD te vinden is om te installeren. [/quote:edc36622b1] Gaat het overigens om Vista Business of -Ultimate, waarbij je downgrade-rechten hebt. Waarbij je waarschijnlijk XP Professional Recovery CD's had meegeleverd. Dan zouden de installatie instructies ook meegeleverd behoren te zijn.

  Of gaat het om een gewone Windows XP professional OEM installatie CD. Dan zou je eerst op de site van HP voor drivers behoren te checken. Service Pack 3 en SATA drivers zou je kunnen slipstreamen via applicatie nLite. Hoe je dit zou kunnen doen staat onder andere beschreven in deze hyperlink Install Windows XP on SATA without a Floppy.
 • Wat ook wel eens wil helpen is je BIOS in duiken en op zoek gaan naar iets van "SATA Native mode". Deze moet ge-disabled worden voordat je XP gaat installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.