Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Help partitieletters gewijzigd.

Pceetje
3 antwoorden
 • Door problemen met de CD/DVD brander heb ik diverse software ( o.a. Easy CD creator, omdat ik de indruk kreeg dat die de oorzaak was van niet functioneren van de brander) verwijderd.
  Tracht er ook achter te komen waarom de computer ineens zo traag opstart: 6.30 minuten…
  Vandaag opgestart en na 2.4' gebruiksklaar…
  Maar wat stel ik vast: mijn twee harde schijven, beide verdeeld in 4 partities (c-d-e-f en g-h-k-l) en mijn cdrom lezer (I) en cd brabder (J)
  hebben andere letters gekregen.

  Hoe zet ik die letters opnieuw bij de correcte partitie ?
 • Configuratiescherm > computerbeheer > schijfbeheer

  Daar klik je dan (aan de rechterkant) rèchts op een schijf en je kan dan er kiezen voor Stationsletter en paden veranderen.

  Daar is het te doen.

  Let wel: stel dat je een partitie de letter d wil toekennen, maar je hebt al een àndere partie die (fout) d heet, dan ga je eerst die fout hernoemen naar een vrije letter (kies ze makkelijkst achteraan het alfabet) - op die manier komt je letter d vrij en kan jij je èchte d-partie opnieuw d gaan noemen.
  Let ook wel dat je partitie met je windows opnieuw zijn oude naam krijgt - al denk ik dat diè naam niet gewijzigd werd, anders zou je opstartproblemen hebben denk ik.
 • Heb ik geprobeerd…maar de letter (bvb D) die werd gewijzigd in bvb V werd wanneer ik op wijzigen klikte werd daarna niet teruggevonden als een "vrije" letter D.

  Ik heb dan mijn Norton Ghost gebruikt al alles staat terug zoals voorheen.
  Problemen (DVD brander) zijn niet verholpen en had bij een nieuwe opstart opnieuw 5' nodig.

  Blijf het verder bekijken.

  PS Heb Easy CD creator opnieuw verwijderd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.