Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator en Gebruikersaccounts in Windows 7

linson
11 antwoorden
 • Voor de nieuwe notebook van mijn vrouw had ik eerst " Herman" opgegeven als administrator, Later heb ik via Accounts beheren-Naam wijzigen die naam vervangen door de hare (Christina). Het wachtwoord is niet veranderd. In Accounts Beheer staat nu inderdaad Christina als Administrator, en er wordt daar geen andere gebruikersaccount vermeld, alleen "Gast" en die is uitgeschakeld.
  In Verkenner staat echter nog steeds op de C: schijf Herman als gebruiker vermeld, zelfs met een slotje ervoor, en die account is niet weg te krijgen of van naam te veranderen. Alles wat wordt opgeslagen gaat ook daar naar toe. Openen van de files is geen probleem, ondanks het slotje, maar zoals gezegd is "Herman" op geen mij bekende manier te deleten of van naam te veranderen. Hoe krijg ik hem weg, of verander de naam?
 • Van Christina weer Herman maken…
  Dan een nieuw admin (!!!!) account aanmaken met naam Christina.
  Opstarten als Christina en vanadaar uit het Herman account onder beheer verwijderen….
  PS: wel eerst een backup maken van alle bestanden…..
 • Bedankt voor je reactie, maar Ik wil niet van Christina weer
  Herman maken. Christina als Administrator is o.k., maar ik wil Herman weg hebben als gebruiker. Het probleem is o.a. dat Herman niet als gebruiker in Accountsbeheer staat, maar wel als zodanig in Verkenner.
 • Lees mijn verhaal nog een keer goed… dat ie precies wat je wilt…
  .
  Alleen als je eerst weer een Christina aan gaat maken heb je kans dat het systeem zegt …. gebruikers bestaat al…. dus daarom even die truc naar Herman…

  Aan jouw antwoord kan ik dus gewoon zien dat je of het niet begrepen hebt of je hbt niet goed gelezen…
 • Hartelijk dank, ik had inderdaad niet goed begrepen wat je bedoelde. Het is gelukt de Herman account te verwijderen op de manier die je hebt aangegeven.
  Nogmaals bedankt voor je hulp,
  Herman
 • maar dan ben je toch al je instellingen kwijt zoals bv outlook.?
  want wanneer je je backup terugplaatst zal hij die op de oude gebruikersnaam doen, want je backup was er een van de oude gebruikersnaam
  vr.gr.sonja
 • Gelukkig is dat niet gebeurd. Alles loopt zoals het moet.
  Vr. gr.,
  Herman
 • :D
 • [quote:00bbd08498]maar dan ben je toch al je instellingen kwijt zoals bv outlook.? [/quote:00bbd08498]

  ik probeer het te begrijpen.
  dus je hoeft je backup niet terug te plaatsen?

  vrgr.
  sonja
 • Als je al regelmatig een back-up maakt, hoef je geen nieuwe te maken. En het geldt alleen maar voor je bestanden, niet voor je instellingen. Mijn back-ups worden automatisch elke dag gemaakt,dus ik heb wat dat betreft niets extra gedaan voordat ik de beschreven acties met de admin. acccounts uitvoerde. Alles liep gesmeerd. De back-up is alleen maar om als er toch iets helemaal mis zou gaan, in elk geval toegang te hebben tot je bestanden. Voor je instellingen kan je eventueel eerst een herstelpunt in Windows maken, en als je 100% zekerheid wilt hebben maak je eerst een image van je hele schijf. Succes, Herman
 • hay herman,

  dank voor je uitleg.
  ik heb inmiddels de hele procedure uitgevoerd en alles is goedgekomen.

  groetjes,
  sonja

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.