Vraag & Antwoord

OS Windows

Toegankelijkheid Win7 vs XP Pro

Anoniem
lion
10 antwoorden
 • Ben me suf aan het denken of ik voor een nieuw systeem toch nog een keertje voor XP Pro zal kiezen of toch voor 7.

  Redenen:
  In XP kan ik d.m.v. de manipulatie met wat vinkjes verborgen en beveiligde systeembestanden laten weergeven, maar ook toegang hebben tot die mappen, kan ik voor klassiek menu kiezen (zelfs een klassiek startmenu, wordt ik niet [u:4553d60ba7]iedere keer[/u:4553d60ba7] bij het starten van een geïnstalleerd progje gevraagd "of ik wel door wil gaan" (Ja natuurlijk dombo! ik heb 'm er zelf opgezet! :evil: ).
  En nog wat van die zaken. Zo begreep ik dat "instellen van schijfruimte voor systeemherstel" ook al niet meer kan in 7.

  Is 7 nog enigszins zodanig in te stellen dat ik er als gebruiker dezelfde "bewegingsvrijheid" heb als onder XP???
 • Windows xp is uit 2001, Windows 7 is nu een goede keuze. Windows 7 lijkt grotendeels op XP hoor. De meeste dingen zijn net zo alleen 7 is veiliger juist omdat niet alle programma's direct kunnen starten.
 • In W7 zitten dingen wel eens wat meer verstopt. Je kunt verborgen bestanden wel weer laten geven, maar niet zo simpel als in XP. Je kunt wel een alternatieve file manager gebruiken als total commander, daar kun je instellen wat je wilt. Gedraagt zich niet anders dan onder XP. De schijfruimte voor system restore is vrij in te stellen.
 • [quote:55154fa6dd="gerben"]De schijfruimte voor system restore is vrij in te stellen.[/quote:55154fa6dd]

  Heb me suf gezocht. Waar zit dat dan?
  Ik begrijp uit jouw antwoord dat het redelijk simpel te doen is om, net als onder XP, toegang te krijgen tot b.v. je Temp Internet Files structuur?
 • Als je Windows 7 Ultimate of Professional koopt heb je ook de mogelijkheid om XP mode te installeren. Dit is een XP versie met licentie. Ik vraag me af of je deze XP licentie dan ook kan gebruiken om XP alleen te installeren.
 • Leuk! Maar…..: wat is daar het voordeel van? :roll:
  Ik bedoel: je kiest ofwel voor XP ofwel voor 7. Toch…? :o
 • Hallo,

  Ik ben nu sinds 1 week hooguit 2 weken over gestapt van XP naar W7. Ik ben tot nu toe zeer te spreken over W7. Mocht je kiezen voor Xp ga je wat terug in de tijd als je een nieuw systeem aanschaft.

  "ik wel door wil gaan" Ja dit kun je gewoon uitschakelen. Dan wordt er niet meer om gevraagd. Driver en software ondersteuning is eigenlijk perfect. ik heb tot nu toe nog maar Nero 6 of 7 gehad die ik niet kan installleren. En voor de rest. Geen problemen hier.

  Ik ben er zeer te spreken over, ik denk dat W7 het ook erg goed gaat doen op de zakelijke markt.


  Rick
 • lange link
 • Zeer duidelijk. :wink: Gek dat ik 'm niet vond; verschilt niet van XP…. :roll:
 • Veel dingen zijn gelijk aan xp, het zit vaak alleen wat meer verstopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.