Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

WindowsVista vervangen door WindowsXP

Anoniem
peter44
6 antwoorden
 • Op mijn computer is WindowsVista geinstalleerd op drive C:\ kan ik Vista zonder meer vervangen door WindowsXP en tijdens deze installatie de schijf opnieuw formateren.
  Ik vraag dit omdat ik het eerst geprobeerd heb door de C: partititie met behulp van Paragon partitie manager te formateren om daarna op een schone partitie windowsXP te installeren maar daarna kon ik niets meer installeren, het leek wel of er niet meer op de schijf geschreven kon worden steeds weer kreeg ik bij het installeren van windowsxp op het moment dat voor de eerste keer de melding "Windows wordt gestart " kwam een blauw scherm. Ik heb mijn backup van vista terug gezet en nu werkt het weer.
  Maar windowsXP staat er nog steeds niet op.
 • [quote:d2891412bd="peter44"]installeren van windowsxp op het moment dat voor de eerste keer de melding "Windows wordt gestart " kwam een blauw scherm. [/quote:d2891412bd] Heb je nog kunnen zien welke foutmelding werd getoond? En als het om XP installeren op een SATA harddisk gaat, had je de SATA drivers al geslipstreamed, zoals in deze hyperlink Install Windows XP on SATA without a Floppy.
 • SATA Drivers ontbreken wellicht, die staan niet op een XP CD-ROM


  MOGELIJKE PROBLEMEN MET PARTITIES TIJDENS DE SETUP

  Blijkt dat de systeempartitie niet kan worden geformatteerd (een van de meest voorkomende problemen tijdens het herinstalleren van Windows)? Dit wordt veroorzaakt doordat de computer is opgestart vanuit de bestaande Windows-installatie in plaats van direct vanaf de CD/DVD.

  Kan de setup geen harde schijf vinden? Dan zullen waarschijnlijk eerst specifieke RAID-drivers voor Windows (zie de installatie-CD van het moederbord) moeten worden geladen. Bij Windows XP kan dat alleen aan het begin van de setup door op F6 te drukken.

  http://www.schoonepc.nl/stappenplan.html#3

  http://www.schoonepc.nl/tips-xp/harde-schijf-wordt-tijdens-windows-xp-setup-niet-herkend.html
 • Hieronder de gegevens op welke wijze ik te werk ben gegaan.

  1. De SATA en andere drivers zijn op de cd slipstreamed
  2. Van de info op het blauwe scherm was niets te maken daarin stond alleen een serie cijfers waaruit ik niets kon maken.
  3. Na de formatering heb ik geprobeerd windowsxp te installeren vanaf een bootable cd.

  Ik heb de links nog niet goed bekeken maar zal dat zeker doen maar ik denk dat ze in mijn geval geen oplossing bieden omdat de drivers op de cd staan.
  Ik zal morgen opnieuw proberen om windowsxp te installeren maar dan met windowsvista nog op de partitie in de hoop dat ik tijdens de installatie de mogelijkheid krijg om de partitie, zoals gebruikelijk, eerst te formateren.

  Ik meld de afloop.

  Bedankt voor de hulp.
 • Ik heb windowsxp onder native IDE kunnen installeren maar nu heb ik problemen met het vinden van de goede chipset drivers om weer naar AHCI terug te kunnen. Processor Intel core 2 quad q6600.
  Ik heb de nVIDIA nForce 7100-630i drivers gedownload en geinstalleerd maar als ik dan in de BIOS waar naar AHCI ga start de computer niet op. Iemand enig idee wat nu te doen.
 • Vrees dat je zal moeten herbeginnen, die chipset drivers moet je ook op je install schijf plaatsen, samen met de Sata drivers.

  Dan kan je in BIOS terug AHCI aanzetten, je setup disk laden, formateren en windows installeren.

  AHCI achteraf instellen (XP) zal niet lukken, dit moet tijdens de setup van windows aan staan.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Host_Controller_Interface

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.