Vraag & Antwoord

OS Windows

Beheerdersbevoegdheden verkrijgen

4 antwoorden
  • In Windows 7 wil ik FSUTIL draaien. Ik krijg geen toegang tot dat programma omdat ik geen beheerdersbevoegdheden schijn te hebben. Het betreft een particuliere PC met 1 user die Administrator privileges heeft en owner is van de disk. Iemand enig idee hoe ik beheerdersbevoegdheden kan krijgen?
  • in windows 7 kan je veel bestanden met rechtermuisknop openen als Administrator. mss een idee.
  • FSUTIL is een standaard Windows utility die je alleen maar in een 'DOS-box' kan starten en dan is rechtsklikken niet mogelijk. Mijn vraag is dus eigenlijk hoe je aan een 'DOS-utility' kan vertellen dat je beheerdersbevoegdheden hebt.
  • [quote:8ee8194416="Arnest"]FSUTIL is een standaard Windows utility die je alleen maar in een 'DOS-box' kan starten en dan is rechtsklikken niet mogelijk. [/quote:8ee8194416] Die 'DOS-box' in Windows 7 heet eigenlijk 'Opdracht Prompt'. En in het Engels 'Command Prompt' of 'Command-line'. Die kun je dus wel starten met Administrator rechten. Hoe je dit kunt doen, staat onder andere uitgelegd in deze hyperlink [url=http://www.tothepc.com/archives/windows7-command-prompt-administrator-rights/]Open Command Prompt in Windows 7 with Administrator rights.[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.