Vraag & Antwoord

OS Windows

Gigantische windows bestand(meer dan 140gb!!)

Anoniem
rayquaza2500
6 antwoorden
 • Mijn vrien heeft windows vista basic op een notebook met 250gb harde schijf, hij heeft hem 3 weken geleden gekocht, uiteindelijk merkte hij dat terwijl hij niks behalve het spelern van gta 3(zijn einige spel op pc)en internetten op ie8, zijn harde schijf begon te "krimpen" uiteindelijk merkte hij dat zijn windows bestand meer dan 100gb groot is!!(en nu 2 dagen later is het al meer dan 140gb) hij schrok zich kapot, hij vroeg of ik dat ook heb(en helaas voor hem nee al heb ik stuk of 20 herstelpunten en 22pc games en veel rotzooi mijn windows bestand is maar kleine 12gb groot) uiteindelijk na wat speurwerk vond hij de schuldige in schijopruiming vond hij het boosdoener, zijn windows foutrapport is 2.3gb groot en zijn tijdelijke bestanden maar liefst 123gb groot!!

  de vraag is kan hij in schijfopruiming de tijdelijke bestanden en windows foutrapport laten verwijderen zonder einige problemen daarna??
 • Tijdelijke bestanden kun je in principe zonder problemen verwijderen. Je kunt ook ccleaner gebruiken, deze verwijderd standaard alleen bestanden, ouder dan twee dagen. Dan wis je niks wat nu mogelijk in gebruik is.

  Maar als je zoveel foutenrapporten ziet, kun je je ook afvragen, of er niet iets mis is met het systeem. En 123GB aan tijdelijke bestanden is ook wel erg veel. Misschien eens kijken waar die vandaan komen?
 • Hmm we hebben dat samen nagecheckt, en van de tijdelijke bestanden was er een bestand genaamd 1.dmg die 120gb groot was de bestand zelf deed niks, was rapporten betreft hoe moet je dat oplossen??
 • De extensie .dmg is normaliter een mac disk image. Wat dat op jouw pc doet, is me een raadsel. Hernoem het anders eens. Geeft dat een week lang geen problemen, dan kun je het wat mij betreft wissen.

  http://filext.com/file-extension/dmg

  Kijk eens in je event log, of je daar regelmatig voorkomende fouten ziet.
 • Zat ik ook aan te denken: het ding gewoon hernoemen (zorg dat je de originele naam nog weet achteraf, voor-het-geval-dat)
  en kijken of het problemen geeft.
  (Zelf doe ik dit geregeld met mappen: 'k voeg dan 111 toe aan de extentie en daaraan herken ik ze later - is ook makkelijk om ze terug de originele naam te geven indien nodig)
 • Voor wat je wel en niet kan verwijderen kan je ook kijken op http://www.schoonepc.nl/optim/delete.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.