Vraag & Antwoord

OS Windows

Foutmelding Als De Laptop Opstart (windows Xp Home Edition)

5 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een laptop met Windows XP Home Edition SP2 Als ik de laptop opstart krijg ik een blue screen. Daar staat dan dit bericht op: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- [b:744b86d3e4]Er is een probleem gevonden. Windows is afgesloten om schade te voorkomen.[/b:744b86d3e4] UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Als dit de eerste keer is dat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het beste de volgende stappen uitvoeren: Controleer of alle nieuwe hardware en software op de juiste wijze is geinstalleerd. Is dit een nieuwe installatie, vraag de leverancier dan of er nieuwe windows-updates zijn die u nodig hebt. Als de problemen zich blijven voordoen, dient u alle nieuwe hardware en software te verwijderen of uit te schakelen. Schakel BIOS-geheugenopties zoals caching of het maken van schaduwkopieen uit. Als u voor het verwijderen of uitschakelen van onderdelen de veilige modus moet gebruiken, dient u de computer opnieuw op te starten, op F8 te drukken om de geavanceerde opstartopties te selecteren en vervolgens de veilige modus te kiezen. technische informatie (mogelijk in het Engels): *** STOP: 0X000000ED (0x80ef16a8,0xc0000032,0x00000000,0x00000000) --------------------------------------------------------------------------------------------- Weet iemand hiervoor een oplossing?? Ik heb zelf al geprobeert met een Windows XP cd repair modus gebruik van gemaakt. (chkdsk /r) Maar hij stop steeds bij 50% en daarna gaat de laptop vanzelf uit. Groeten Christiaan
  • Zorg er eerst voor dat je een backup hebt van al je belangrijke informatie die je op je laptop hebt staan. Weet je wat voor een harddisk er in je laptop zit? Seagate, Hitachi, WD etc. Kijk of je een tooltje kan vinden op de website om deze schijf te controleren. Ik vermoed dat er een aantal bad clusters op je harddisk staan. Het kan zijn dat je HD binnenkort de geest gaat geven.
  • Ik heb een Toshiba MK6021GAS Harddisk. Ik heb al op de website van Toshiba gezocht naar een tooltje, maar ik kan geen downloads vinden. Ik heb geen belangrijke informatie op de laptop staan. Anders zou ik het moeilijk er vanaf kunnen krijgen.
  • Toshiba heeft wel een diagnosetool, maar die is niet beschikbaar voor particulieren, alleen voor dealers/reparateurs. Je kunt deze eens proberen: http://support.thetechguys.com/layout.aspx?CatID={07beffa5-4dac-4a4f-931f-2b9939e2cf45}&ID={b4d5f239-78d9-4bd8-8e7a-2de1983b4d7d}
  • Het heeft er alle schijn van dat je harde schijf overleden is, dus wat je wel kan doen is om met een live CD van Ubuntu proberen te starten Hopelijk lukt dat en wie weet kun je dan kijken of je de data nog kan uitlezen, wordt het niet uitgelezen dan moet je het ergste vrezen!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.