Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Virtueel XP-prof ? op W7 Ultimate 64

None
8 antwoorden
  • Met mijn dual boot systeem ben ik langzamerhand aan het over switchen van XP-prof naar Windows 7 Ultimate 64. alleen zit ik nog met een HP scanjet HP 4470C scanner welk niet aan de gang is te krijgen in 7, drivers (de juiste) zijn ook niet te krijgen plus een bank programma Cashflow van Bankingtools.

    Is het niet mogelijk om beide te laten werken onder een virtuele XP-prof omgeving, ik weet niet hoe het zit met de hardware en heb geen ervaring met het virtuele gedoe, en wat het beste is om te gebruiken van Microsoft of andere aanbieder.

    BvD groeten, Frits
  • Je zou denk ik nog het beste Windows 7 fysiek kunnen installeren, zodat je volledig van alle features gebruik kan maken. In Windows 7 kun je dat met Sun Virtualbox een virtuele XP machine maken voor de dingen die in Windows 7 (nog) niet werken.
  • [quote:8ae62edc1f="Leo S"]In Windows 7 kun je dat met Sun Virtualbox een virtuele XP machine maken voor de dingen die in Windows 7 (nog) niet werken.[/quote:8ae62edc1f] Alleen is dan wel voor die Virtualbox een retail versie van Windows XP vereist. Dus geen OEM versie van XP.

    [quote:8ae62edc1f="fatman"]alleen zit ik nog met een HP scanjet HP 4470C scanner welk niet aan de gang is te krijgen in 7[/quote:8ae62edc1f] Dat zou wel kunnen kloppen. Die scanner is niet compatibel met Windows 7. Wat dus gebruikelijk is voor hardware, dat niet meer in de handel is. Echter deze scanner zou je nog wel kunnen proberen te gebruiken onder Ubuntu Linux. Maar beter is het natuurlijk te zorgen voor recenter hardware.
    [quote:8ae62edc1f="fatman"]Cashflow van Bankingtools. [/quote:8ae62edc1f] Waarschijnlijk niet compatibel met Windows 7. Maar je zou nog wel kunnen checken op de site van Bankingtools naar deze vraag: Er kan geen administratie worden aangemaakt onder Vista.
  • Je kunt ook eens kijken naar xp mode.
    http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

    De meeste scanners zijn (zonder driver!) wel te gebruiken met vuescan. Heb hier ook een antieke hp 6200c, die er uitstekend mee werkt.
    http://www.hamrick.com/
  • [quote:a5223cfdb1="gerben"]De meeste scanners zijn (zonder driver!) wel te gebruiken met vuescan. [/quote:a5223cfdb1] Alleen het nadeel daarvan is dat een vuescan licentie duurder is, dan wat die HP 4470C scanner van de TS nog waard is. Zie bijvoorbeeld op marktplaats deze HP scanjet 4470c. Een nieuwe scanner of zelfs een nieuwe all-in-one ligt meer voor de hand.
  • [quote:0c29d88030="gerben"]Je kunt ook eens kijken naar xp mode.
    http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

    De meeste scanners zijn (zonder driver!) wel te gebruiken met vuescan. Heb hier ook een antieke hp 6200c, die er uitstekend mee werkt.
    http://www.hamrick.com/[/quote:0c29d88030]

    bedankt voor het antwoord, ik wilde naar de hamrick site gaan maar kreeg volgende mededeling "Gerapporteerde aanvalsite!" toch gewoon doen ?

    gr. Frits
  • [quote:8eca36b033="gerben"]Je kunt ook eens kijken naar xp mode.
    http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

    De meeste scanners zijn (zonder driver!) wel te gebruiken met vuescan. Heb hier ook een antieke hp 6200c, die er uitstekend mee werkt.
    http://www.hamrick.com/[/quote:8eca36b033]

    Heb hem toch gedownload en geinstalleerd, maar helaas, VUESCAN vind de scanner niet, in de lijst van scanners staat wel de hp 6200c maar de 4470c staat er niet bij.
    In ieder geval bedankt voor de moeite.
    gr. Frits
  • Dan toch maar op zoek naar een wat nieuwer scannertje, eventueel tweedehands.

    Bijvoorbeeld: http://www.azerty.nl/0-778-91690/canon-canoscan-lide-100-flat.html
    Op de canon site staan win7 drivers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.