Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows partitie verwijderen

andre@home
4 antwoorden
  • Op een toshiba laptop heb ik een versie van Vista (C) die ik niet meer gebruik daar ik W7 op een andere partitie gebruik (D). Nu wil die vista partitie (C) weg halen dmv Partition Home Wizard. Maar meestal staat een bootrecord op en kan je dus tegen problemen aan lopen. Kan ik na deze verwijdering nog in W7 (D) komen? zo niet dan kan ik net zo goed alles verwijderen bij een nieuwe instal van W7 op 1 partitie en daar heb ik eigenlijk niet zoveel zin in. Of kan ik ook de Vista versie "leegmaken" via W7 zodat de bootrecord wel behouden wordt en zonder problemen ik W7 kan komen?
  • Haal anders vanuit W7 de Vista mappen Windows en Program Files weg en andere mappen die je 100% zeker van bent, want normaliter is dat niet het boot deel. In de root moet je wat voorzichtiger zijn.. daar staat wrs het bootmenu…. Vervolgens verklein je de C partitie zo klein mogelijk….. en de vrije ruimte voeg je bij D of maak er een nieuwe partitie van.
    Wel eerst een image/backup maken….(altijd!)
  • kijk uit met die porgramma, veel mensen die ik ken zijn na gebruik van die programma hun windows installatie kwijt.
  • Elk partitioneerprogramma is gevaarlijk in verkeerde handen, ook schijfbeheer. Maar inderdaad, als je de c: schijf gewoon leeghaalt (ook verborgen bestanden), ben je ook ongveer waar je wezen wilt. Met bcdedit kun je desgewenst de bootoptie nog weghalen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.