Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

stand by en slaapstand in XP

None
26 antwoorden
 • Ik heb op mijn laptop Windows XP prof. SP3 geinstalleerd en stuit op het volgende probleem.
  Als ik de computer in de stand by stand wil zetten is dit niet mogelijk omdat het logo zwak staat afgebeeld en niet is aan te klikken.
  In Energiebeheer ( configuratiescherm) staat ook geen tabblad "slaapstand", dus dat valt ook niet te regelen Alleen de tabbladen "energiebeheerschema","waarschuwingen","energiemeter" en "geavanceerd" zijn zichtbaar;
  Heeft iemand een oplossing ?
  Bedankt alvast
  Troef
 • Kijk eens op bijgaande link:
  http://www.ehow.com/how_2147925_hibernate-windows-xp.html

  Heb je al eens gezocht met Google? Dan heb je het antwoord een stuk sneller.
 • hoi Tom
  Ik kan niet eens Stand By aanklikken, laat staan dat ik via jouw link in de diepe slaapstand kan komen.
  Ik zou al blij zijn als je suggesties had hoe de " stand By" stand kan werken.
  Kan je nog wat uit de hoge hoed toveren ?
  Groet
  Troef
 • Probeer eens:
  Start > Uitvoeren > [b:5ca847d9fe]CMD[/b:5ca847d9fe] (intypen) > Enter
  Type vervolgens het commando:
  [b:5ca847d9fe]POWERCFG /HIBERNATE ON[/b:5ca847d9fe] > Enter

  Heb je trouwens de nieuwste driver voor je videokaart geinstalleerd?
 • Bij suggestie 1 krijg ik de mededeling " Deze computer ondersteunt de slaapstand niet".
  Hoe kan ik zien of de nieuwste driver voor de videokaart wel is geinstalleerd ?( De laptop is 4 jaar oud en de slaapstand heeft met een ander OS altijd perfekt gewerkt)
  Ik heb bij "Apparatenbeheer" gezocht maar niets hierover gevonden.
  Wat ik overigens niet begrijp is ,dat ik ook de Stand By stand niet kan aktiveren. Ga ik via Start,Uitschakelen naar het beeld Computer uitschakelen dan staat het Stand By icoon zwak afgedrukt naast Uitschakelen en Opnieuw opstarten en kan niet aangeklikt worden.
  Graag een nieuwe suggestie;
 • [quote:c2f118136d="Troef"]XP prof. SP3 (..) stand by stand (..) logo zwak staat afgebeeld [/quote:c2f118136d] Check om mee te beginnen deze hyperlink Slaapstand op XP en energie besparen. Ook zou je nog kunnen checken op de site van Microsoft artikel 907477 Problemen met de slaap- en stand-bystand in Windows XP oplossen.

  Meldt eventueel om welk merk/type laptop het gaat. En op welk ander OS heeft de slaapstand dan wel gewerkt?
 • De hyperlink heeft mij ook niet verder kunnen helpen ( geen tabblad Slaapstand en ook de bios gaf geen oplossing).
  Mijn andere OS is XP home,franse versie ( édition familiale) dat nog steeds op de computer staat en wonder boven wonder hier werkt de slaapstand nog steeds !!! Dus … een installatiefout in XP prof NL ???? en geen probleem met de computer ?????
  Graag advies
 • Dat de slaapstand niet op XP prof NL werkt, maar wel op XP home Franse versie, is wel raar. Die optie is taal onafhankelijk. En XP Home Editie heeft niks extra's boven de XP Professional Editie. Zie ook de windowscorner De computer in slaapstand zetten.

  En heb je echt alles geprobeerd, wat in die Microsoft artikel 907477 staat? Het zou toch minsten output moeten opleveren. Een quote uit Microsoft artikel 907477
  [quote:d8d4d220b6]
  Bepalen of een computer gebruikmaakt van ACPI-functies
  De slaap- en stand-bystand vereisen een BIOS-systeem dat ACPI of de vroegere Advanced Power Management -specificatie (APM) ondersteunt. Raadpleeg de systeemdocumentatie of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie over het vaststellen van de compatibiliteit en de update-status van de firmware. Hierdoor kunt u problemen voorkomen. Bijgewerkte firmware is met name belangrijk wanneer u de ACPI-functionaliteit gebruikt.

  Voer de volgende stappen uit om na te gaan of een computer gebruikmaakt van ACPI-functies:
  1.Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ devmgmt.msc en klik op OK.
  2.In het venster Apparaatbeheer vouwt u Computer uit en controleert u of de optie Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC wordt weergegeven. Als dat het geval is, maakt de computer gebruik van de ACPI-functionaliteit. [/quote:d8d4d220b6]
  en
  [quote:d8d4d220b6]
  Bepalen of een computer slaap- en stand-byfuncties ondersteunt
  1.Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ powercfg.cpl en klik op OK.
  2.Controleer of het dialoogvenster Eigenschappen voor Energiebeheer een tabblad Slaapstand bevat. Als dat het geval is, opent u het tabblad Slaapstand, selecteert u Slaapstand inschakelen en klikt u op Toepassen.
  3.In de sectie Energieknoppen controleert u of de opties Standby en Slaapstand worden weergegeven in het vervolgkeuzemenu op het tabblad Geavanceerd .

  Opmerking Als het tabblad Slaapstand bestaat en u schakelt het selectievakje Slaapstand inschakelen op het tabblad Slaapstand uit, dan wordt de optie Slaapstand niet weergegeven in het vervolgkeuzemenu op het tabblad Geavanceerd.

  Als zowel de optie Standby als de optie Slaapstand ontbreken in het vervolgkeuzemenu, ondersteunt de computer deze functies niet of zijn de energiebeheerfuncties in het BIOS uitgeschakeld. Voor meer informatie over de BIOS-instellingen neemt u contact op met de fabrikant van het systeem.
  [/quote:d8d4d220b6]
 • ACPI staat aan en wordt dus ondersteund door de computer.Moet ik nu in de bios verder zoeken en zo ja waar kan ik daar dan de Energiebeheerfunkties vinden ?
 • Chipset drivers geinstalleerd?
 • Jullie praten tegen een leek…!!
  Wat zijn chipsetdrivers, waar tref ik die aan en hoe installeer ik ze ?
 • [quote:16a111c6ad="Troef"] Wat zijn chipsetdrivers, waar tref ik die aan en hoe installeer ik ze [/quote:16a111c6ad] Engelstalige informatie daarover, is onder andere te vinden in deze hyperlink http://www.playtool.com/pages/chipsetdrivers/chipset.html
 • Wat zijn de specificaties van je laptop? Wat voor een videokaart zit erin?
 • Wat betreft de chipset ,dat wordt wel erg ingewikkeld voor deze hobbyist.
  Bovendien begrijp ik het niet helemaal, er is opgemerkt door één van jullie, dat het eigenlijk niet mogelijk is ,dat XP home wel de standby en slaapstand
  laat zien en XP prof. niet. Dan kan het toch niet aan de computer liggen of het eventueel ontbreken van sommige elementen, of zie ik dit te simpel ?
  Tom vraagt nog de specificaties van de computer :
  Intel Pentium 4 CPU 3,00 Ghz, kloksnelheid 3,00 Ghz, 1,25 GB geheugen
  Videokaart : ATI Mobility Radeon 9700/64 MB
  Kunnen jullie nog wat uit de hoge hoed toveren ? Ik ben benieuwd !
 • Je kan op deze site de driver voor de ATI 9700 Mobility card opzoeken. Installeer die eerst eens.
  http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx

  Hier ook nog een artikel over het updaten van drivers voor grafische kaarten:
  http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1012902/ati-driver-patcher-notebook-lifesaver
 • De enige verklaring die ik kan bedenken dat de XP home Frans wel een slaapstand optie heeft, en de XP prof NL niet. Is dat waarschijnlijk de XP home Frans met de laptop was voor-geïnstalleerd door de laptop fabrikant. Dan zijn alle drivers al geïnstalleerd. In de XP prof NL ontbreekt dus een driver. Daarom vroeg ik ook naar het merk/type laptop. Want de drivers die je nodig hebt, zijn waarschijnlijk te downloaden op de website van de laptop fabrikant.
 • Met de suggestie van Tom kom ik niet verder; op de site moet ik eerst een "verification software" tool downloaden, maar deze zegt dat hij niet op de computer geinstalleerd kan worden en dat er contact moet worden opgenomen met de laptop leverancier ( Acer).
  Jojo' idee lijkt me inderdaad juist, XP home is met software van Acer geinstalleerd en Prof. niet.
  Ik ben naar de site van Acer geweest en daar zijn inderdaad een aantal stuurprogramma's voor de laptop ( Aspire 1670) te vinden, maar…..welke moet ik hebben ?
  Dus opnieuw wordt jullie hulp gevraagd.
 • Beetje negatief wellicht, maar het bulkt van de slaapstand en stand-by problemen. Hoe het in Vista (en Win7) is, weet ik niet, maar in XP is het met regelmaat een drama:
  BSOD's, niet meer uit slaapstand willen komen, etc. Zowel hardware- als softwarematig gaat het nogal eens mis. (Bron: kennisen, vrienden, bekenden en fora).
  Ik heb 't zelf nog nooit gebruikt en ben 't ook niet van plan. Als ik dat machien nodig heb, dan gaat-ie aan, als ik 'm wat langer niet gebruik, dan gaat-ie uit.
 • Ik zou asls eerste deze downloaden:

  http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_ATI_6.14.10.6451_XPx86.zip?acerid=633638860258577114&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire 1670&OS=X01&LC=nl&BC=Acer&SC=EMEA_18
 • HET WERKT !!!!!!!
  Na installatie is er de Stand By en slaapstand , dus al jullie moeite was niet tevergeefs.
  Beste mensen enorm bedankt allemaal !!!!
  Troef

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.