Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Knipperende "start" button

Anoniem
helicop
8 antwoorden
 • Sinds een dag of vier knippert de "Start" button heel snel en heel kort als de taakbalk verborgen is.

  Het is een beetje lastig uit te leggen maar ik doe een poging:
  Maakt niet uit in welk programma ik bezig ben, maar op het moment dat de taakbalk niet zichtbaar is (automatisch verbergen staat aangevinkt) flitst de Start-button telkens héééél even op. Zo kort dat je even moet blijven kijken om te zien dat er "start" te zien is.

  Dat is een keer of drie achter elkaar, dan een korte pauze (twee-drie seconden), dan weer een keer of drie, korte pauze enz. enz.

  Het is ook op de lokatie op het scherm waar hij normaal gesproken te zien is als de taakbalk wordt getoond.

  Ik heb de taakbalk instellingen al een paar keer gewijzigd in de hoop dat het dan verdwijnt, maar geen succes.

  Ik heb diverse malware/spyware controles gedaan o.a met Ad-Aware MBam, a-squared Free maar niets aangetroffen. Standaard draait altijd antivirus software van CA mee.

  Terugredenerend denk ik dat het voor het eerst is opgetreden kort nadat ik een update bij MS heb gedaan, maar ik ben daar niet zeker van.
  Sindsdien heb ik een paar andere dingen geïnstalleerd en om nou terug te gaan naar drie of vier herstelpunten terug trekt me niet erg aan, ook al omdat ik niet zeker ben of het toen opgetreden is.

  Hopelijk heeft hier iemand een idee.
  Overigens het gaat om Vista. De instellingen voor het bureaublad staan op "classic."
  Een zoektocht op internet heeft tot nu toe niets opgeleverd.
 • Lijkt erop dat iets de focus wil.
  Autoplay soms?
  http://www.vistaheads.com/forums/microsoft-public-windows-vista-general/21995-flashing-windows-border-flashing-quick-launch.html
 • Helaas, …in autoplay staat alles uit. Dat zal het dus niet zijn.

  Nou is er in het draadje waar de link naar verwijst vooral sprake van het hele scherm of de hele balk die knippert, maar voor alle duidelijkheid, het is uitsluitend die START- knop die flitst.

  Toch bedankt voor het meedenken..
 • googlend met > flashing start button < vond ik deze hoopvolle, lange engelse link:
  http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/itprovistaannouncements/thread/c07773cd-1824-4411-8546-9d562e7bd84d
 • alles nagelezen en opgevolgd.
  Helaas ook weer zonder succes.

  Ik heb tot nu toe gezocht met "blinking Startbutton" maar zal toch nog eens verder zoeken met flashing hoewel ik daar eerder ook mee gezocht heb maar toen veel verwijzingen naar het flashen van geheugen kreeg.

  Bedankt voor de tip.
 • Maak hem eens 10 minuten compleet stroomloos, echt de stekker eruit. Kijk dan eens of het weg is of dat er een melding komt. Kijk ook even of er een geel uitroepteken is is de hardware.
 • [quote:7112eea949="andre@home"]Maak hem eens 10 minuten compleet stroomloos, echt de stekker eruit. Kijk dan eens of het weg is of dat er een melding komt. Kijk ook even of er een geel uitroepteken is is de hardware.[/quote:7112eea949]

  Gedaan, hoewel, bij een laptop is het even meer dan de stekker er uit.
  Geen resultaat.

  Inmiddels allerlei cleaners gebruikt, registry opgeschoond, tig keren herstart…..geen effect.

  Ik moet hier denk ik nog wat aan toe voegen waar eerst niet bij stil heb gestaan.
  Sinds dat knipperen optreedt is volgens mij het icoontje dat de netwerkverbinding aangeeft in de systeembalk ook verdwenen. Of dat met elkaar te maken zou kunnen hebben?
 • Zou kunnen, gebruik de icon repair optie eens:
  http://www.kellys-korner-xp.com/taskbarplus!.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.