Vraag & Antwoord

OS Windows

pc start niet meer op na Vista update

3 antwoorden
  • Ik heb vorige week een update van Vista binnengehaald en verwerkt, Servicepack 2. Ging prima, enkele probleempjes die ik had, leken verdwenen. Dinsdagavond stond er weer een update klaar. Heb die update laten binnenhalen waarna de pc zelf afsloot (zoals de bedoeling was). Woensdag opstarten en ik kreeg de boodschap dat de update verwerkt werd. Toen de boodschap dat er iets mis was en de oude situatie hersteld zou worden. Vervolgens sloot de pc af, startte weer op en het hele circus herhaalde zich (verwerken, gaat mis, oude situatie herstellen, afsluiten, opstarten enz., enz.). Ook opstarten in veilige modus en dan opstarten van oude situatie helpt niet. Wie helpt mij?
  • Systeem herstel naar punt voor servicepack 2, je moet de computer na een update nooit zelf afsluiten, vista sluit zelf af en start weer op. UIt jouw verhaal begrijp ik dat je zelf afgsloten hebt. Dus naar oude punt en weer opnieuw beginnen, dwz vista komt zelf wel met een melding dat er een update is.
  • goeie tip, maar dan moet windows wel gestart zijn...... :? probeer eens op te starten in veilige modus: direct na het aanzetten op f8 tokkelen tot je de vraag krijgt hoe je wilt opstarten; daar kies je veilige modus. dat is een kale windows, met een afwijkend beeld, maar je kan in elk geval een herstelpunt terugzetten via start-programma´s-bureauaccessoires-systeemwerkset-systeemherstel. overigens: nog nooit gemerkt dat je niet zelf mag afsluiten na een update die een herstart vereist. sterker: een van mijn vaste pcs hier kán om een of andere reden niet eens herstarten, dan loopt ie meteen vast. dus dan moet je wel een handmatige start forceren.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.