Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP crasht na een tijd

Anoniem
derkdejong
4 antwoorden
 • Mijn windows xp valt telkens uit na aan half-uur tot langer erop te werken. Het geluid dat de computer maakt is alsof hij uitschakelt(ik denk het geluid van de harde schijf) maar nu blijft hij toch nog verderdraaien maar ik heb enkel nog een zwart scherm. Soms is dit zwarte scherm nog met een (dikkere)muis maar soms ook niet.

  Maar er is ook een voorgeschiedenis aan verbonden. De dag ervoor had ik een probleem met een virus gehad en ik dacht dat ik alles weggekregen had met Avast maar de computer geraakte niet meer uitgeschakelt dus heb ik hem handmatig uitgezet nadat hij een uur aan het uitschakelen was. De volgende dag als ik mijn computer opstarte ging hij in het keuzemenu van veilige modus,.. gewoon opstarten kwam. En het maakte niet uit wat ik koos want hij startte telkens terug opnieuw op.

  Ik kreeg dit probleem niet weg dus heb ik met behulp van Bart PE een image van mijn harde schijf van harde schijf terug geplaatst. Deze image was met DriveXML genomen een lange tijd geleden toen ik pas mijn computer geïnstalleerd had.

  Ik heb geen idee hoe het komt dat mijn computer nu telkens in een zwart scherm uitvalt. Moet ik het bij hardware zoeken of kan het iets met virussen te maken hebben?
 • lijkt een warmteprobleem te kunnen zijn, dat toevalligerwijs samenloopt met dat virus.
  kast open, de boel eens even lekker schoonmaken en checken of alle fans nog wel draaien.
 • kijk eens met speedfan de warmte's na.
 • ik heb met die Speedfan gekeken. Ik snap daar wel niet zo veel van maar TEMP3 is 66 en er staat en vlam bij :? Wat wil dit dan zeggen? Ik heb ergens gevonden dant Temp3 voor de videokaart kan staan.
  Videokaart lijkt me mischien nog wel logisch want ik krijg een zwart scherm.
  Wat me ook is opgevallen dat soms het scherm helemaal zwart is en er soms nog een (dikkere) muispijl is. Als ik die muispijl beweegde kwam er op somige paatsen ook wat rare graphics ,moeilijk te omschrijven.

  Hopelijk kan iemand aan de hand van deze informatie een beter oordeel vellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.