Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

geen driver voor canon mp210 in win7

JBS
5 antwoorden
 • hallo allen,

  ik heb een netwerk thuis, met een bedrade xp-machine en een draadloze laptop met vista (beide 32b). Aan die xp-machine zit een canon-printer, de pixma mp210.

  Vandaag kocht ik een nieuwe pc, met win7 64bit, die hangt nu ook in het netwerk. Als ik aan die win7 een printer toevoeg, dan vindt hij de canon van de xp-machine, echter: hij gaat dan meteen naar windows update, en geeft na een tijdje de melding dat er geen driver is en dat ik een locatie moet opgeven waar hij die driver kan vinden.

  Ik heb het volgende geprobeerd:
  - naar de canon website gegaan, daar een w7 64b driver opgehaald (mp210swin64101ea24.exe), maar die geeft zowel op de xp als op de w7 de melding "geen geldige w32-toepassing"

  - een ander bestand gedownload dat ook iets met drivers en Win7 te maken had, maar die gaf, ook op alle machines, de melding dat hij geen printer kon vinden en gaf er vervolgens de brui aan

  - bij de w7 compatibility website geeft MS aan dat de printer (pixma mp210 dus) "volledig ondersteund wordt zonder dat er iets speciaals behoeft te worden gedaan"

  - googelen op een paar trefwoorden maakte mij ook niet wijzer

  Ik heb geen idee hoe ik nu vanaf de w7-machine de printer van de xp-machine kan gebruiken. Iemand een idee hoe ik verder kan? Alvast bedankt!

  Piet
 • Op de site van Canon kom ik deze driver tegen voor jouw printer:

  MP Drivers 64 bit
  Version 1.01
  Released on 24-10-2009

  http://software.canon-europe.com/software/0035907.asp?model=

  De melding "geen geldige w32-toepassing" duidt op een corrupte download. Download het bestand even opnieuw. Installeren hoeft niet, uitpakken is voldoende.

  Pak het bestand uit met WinRAR en verwijs naar de driver wanneer je de printer gaat toevoegen op de Windows 7 PC.
 • dag JBS,

  dank voor de reactie.

  Het is geen driverprobleem, denk ik. Ik heb vanochtend de printer direct aan die W7-machine gehangen, en die was daarna binnen twee seconden herkend èn geïnstalleerd. En hij printte ook nog!

  Het probleem is blijkbaar dat W7 die printer over een netwerk niet herkent. De Vista-laptop heeft daar geen enkel probleem mee.

  Ik heb geprobeerd in één of ander logbestand bij W7 te achterhalen welke installatiebestanden hij gebruikte, maar dat onderzoek liep op niets uit.

  Iemand die dit probleem bekend voor komt? Heeft het te maken dat W7 64bits is? Hoe ga ik verder?

  Piet
 • De situatie is dus een pc met Win XP en daar hangt de Canon aan. Deze wil je delen in het netwerk, zodat je vanaf de Win 7 pc kunt printen.

  Om de printer via het netwerk op de Win 7 pc ga je als volgt te werk:
  1. Zorg dat de printer op de XP pc gedeeld is
  2. Installeer de printer lokaal op de Win 7 pc (als of hij fysiek aan je pc hangt)
  3. Ga naar eigenschappen van de printer en maak in het tabblad poorten een nieuwe poort aan. Zorg dat deze poort verwijst naar je lokale netwerk. Waarschijnlijk zul je niet kunnen bladeren naar je printer, maar het adres handmatig in moeten vullen. Het adres zal iets zijn zoals //naamvanjepc/canonprinter
 • Soms is het zo dat de printer in een netwerk niet herkend wordt omdat er de nodige software , driver , voor die printer ontbreekt. dan wordt bij de installatie in het netwerk gevraagd om de noodzakelijke driver te installeren en dat moet je dan toestaan.

  Ik had hetzelfde probleem bij een printer in een netwerk met een xp machine.

  http://www.schoonepc.nl/instal/bestanden_delen_netwerkmap.html

  Hier staat ook iets over delen in win7

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.