Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Harde schijf vervangen met Windows 7

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb Windows7 (legaal) op een harde schijf van 250GB staan, en hier een Ghost van gemaakt naar de D schijf met Norton Ghost 12.
  Omdat mijn moederbord maar één IDE slot heeft, heb ik de kabel van de DVD gebruikt om een grotere harde schijf tijdelijk aan te hangen.
  Deze staat als slave, en daar heb ik 3 partities opgemaakt.
  Op E heb ik de Ghost weggeschreven, en vervolgens de oude schijf losgekoppeld, de nieuwe als master gezet met de jumper.
  Windows start gewoon op, tot bijna het einde, dan krijg ik een scherm met "bureaublad opbouwen", en daarna een lichtblauw scherm met "deze versie van windows is niet legaal", en verder kom ik dan niet.
  Ik kan wel Taakbeheer openen, en dan zie je een aantal programma's draaien, maar ik kan geen werkend bur.blad krijgen, wat ik ook probeer.
  Volgens Microsoft zou he gewoon moeten werken, als je alleen maar de harddisk wisselt, dat ziet hij niet als een andere comptuer.
  Wie weet raad, ik wil verder met mijn nieuwe harde schijf?
 • Ik heb dit scherm zelf nog nooit gezien maar is het mogelijk om van daaruit de activatiewizard te starten of de product key te wijzigen. Dan zou je met hulp van Microsoft het systeem opnieuw kunnen activeren. In principe krijg je niet snel problemen met een kleine hardware wijziging, zoals bijv. een video -of geluidskaart. Maar met bepaalde onderdelen, waaronder soms een harddisk kan dit wel eens gebeuren.
 • Nee dat gaat helaas niet.
  Het ene scherm met Windows niet legaal-tekst is verder helemaal blanco,
  en met CtrAltDel kom je in het scherm andere gebruiker, afmelden, of taakbeheer starten.
  Met andere gebruiker Administrator krijg ik het zelfde resultaat.
 • Start Taakbeheer eens… En dan via menu Bestand - Nieuwe taak geef je [i:9820a06358]slui.exe[/i:9820a06358] op. Dit start de activeringswizard op als het goed is. Kun je hier iets mee?
 • Dat lukt niet. Kan wel de opdracht intoetsen, of selecteren via Bladeren, maar dan gebeurt er niks.
  Ik vraag me af of het niet te maken heeft met het feit dat de nieuwe schijf (gezien vanaf de oude) andere stationsletters hebben: E+K+L in plaats van C+F+D.
  De map mijn documenten staat namelijk in D en op de nieuwe in L (hele partitie gecopieerd, niet met een Ghost gedaan)

  Met schijfbeheer kun je dit niet veranderen in reeds bestaande letters op de oude schijf, want dan heb je ze dubbel. Heb al in BIOS gekeken, daar zie ik ook geen optie.
 • Maar je kan wel van L een M maken, dan van de K een L maken, enzovoorts. Dan kan je op het laatst van de M weer een C maken omdat je die veranderd hebt in D.

  Snap je het ?
 • ik snap het, maar als dat mislukt kan ik niet meer met mijn oude schijf opstarten, want die heeft dan geen C meer.
  Beetje link.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.