Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows 7 doet raar

Mauricio
17 antwoorden
 • Hallo!

  Ik heb problemen met windows 7. Ik heb al vanalles geprobeerd. Drivers installeren, googles statistieken met miljoenen per dag omhoog gebracht… maar ik kom er nog steeds niet uit :?

  Het rare is, dat ik niet weet waar de oorzaak van het probleem ligt. Als ik windows afsluit, blijft het soms hangen. Ik zie het scherm 'Afsluiten…' staan, maar dit blijft net zolang tot ik de stekker eruit trek.
  Dit gebeurt zo'n 2/5 keer.

  Daarnaast werkt mijn USB niet goed. Soms zijn mappen van een externe usb schijf 'leeg' terwijl ik zeker weet dat er vanalles inzit. Soms kan hij zelfs een complete externe harde schijf niet vinden. Maar het rare is… ook dit is niet altijd. Vaak gebeurt dit als ik 3 kwartier zit te werken. Soms ook al na 10 minuten en soms kan ik uren probleemloos werken. Het ligt niet aan de harde schijf zelf, in vista werkt het namelijk wel zonder problemen.
  Als ik problemen heb met mijn USB, en ik kijk in apparaatbeheer, zijn alle drivers goed geïnstalleerd. Hier ligt het dus niet aan.

  Zijn dit misschien bekende problemen bij iemand? Alvast bedankt :D
 • Wat je eerste probleem betreft, dat zou je kunnen oplossen, door handmatig de programma's die in je system-tray staan handmatig te sluiten, voor je windows afsluit.
  Door er één (of meerdere) te doen, kun je mogelijk uitzoeken welk programma de boosdoener is.

  Voor je tweede probleem heb ik geen oplossing
 • Bedankt… Ik zal er eens op gaan letten welk programma het probleem veroorzaakt. :D

  Heeft iemand ervaring met het USB probleem?
 • wat vaak blijkt te helpen:
  - koppel alle usb-aparaten af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.
  nb: onder sommige vista´s wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. dat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.
 • Op dit moment werken mijn USB apparaten weer niet. Het valt op dat het alleen opslag apparaten zijn. Mijn 3.5 inch WD schijf en mijn 2.5 inch WD schijf doen het beide niet. Ook kleine usb sticks werken niet. Mijn muis werkt wel. Bij apparaatbeheer staat nu wel dat ik een driver mis, namelijk van de A8UW9Z40 IDE Controller. Ik neem aan dat hier het probleem ligt. Als ik klik op 'stuurprogramma's bijwerken' worden er geen drivers gevonden. Op de site van Medion staat deze driver er ook niet bij. op de D (recover) schijf van mijn pc staat deze driver ook niet, en op google kan ik hem ook niet vinden. Mijn pc is: Akoya E7330 D MD 8335 PC
  Wie kan mij helpen deze drivers te vinden. Bij voorbaat dank :D
 • Medion ..

  Heb je hier zélf Windows 7 op gezet ?

  Veelal zit er in een medion PC een moederbord die alleen ([b:0dc5d4f2f5]goed[/b:0dc5d4f2f5]) met het besturingssysteem werkt waar het mee voorgeïnstalleerd was.

  Windows 7 draait dan wel, maar werkt dan niet naar behoren, zo ook in jouw geval.

  Ik zou zeggen, houd het met deze PC bij Vista (of xp, of wat er ook op stond).
 • Standaard zit op mijn pc inderdaad windows vista. Ik heb hier zelf windows 7 opgezet. Maar mijn pc kan dit wel aan. Er zat namelijk een coupon bij voor Windows 7 toen ik mijn pc kocht. Ik zou dan met alleen de verzendkosten Windows 7 krijgen.
  Hier heb ik geen gebruik van gemaakt, ik heb namelijk zelf Windows 7 (legaal) gedownload.

  Mijn pc moet het dus wel aankunnen. Wie kan mij verder op weg helpen?
 • ik gaf je een keurig bewezen stappenplan, doe dat nou eerst eens….
 • [quote:421a92c8f1="derkdejong"]ik gaf je een keurig bewezen stappenplan, doe dat nou eerst eens….[/quote:421a92c8f1]
  Derk, sorry dat ik je stappenplan niet gedaan heb, maar ik dacht dat het aan de drivers lag die niet gevonden konden worden. Daarom wilde ik dat eerst proberen.

  Ik heb je stappenplan nu wel gevolgt, en het werkt weer :D
  Hartstikke bedankt allemaal voor jullie antwoorden!!
 • Ik heb nog een vraagje.
  Bij apparaatbeheer zie ik nog steeds de uitroepteken staan bij 'Opslagcontrollers' –> 'A3JXGZ37 IDE Controller'. Wat is dit precies en waar kan ik de drivers vinden?

  Afgelopen dagen werkt USB en het afsluiten prima, maar nu werkt het opstarten soms niet. :?
  Als ik de computer opstart zie ik eerst de bios. Daarna het bootmenu tussen vista en 7. Ik klik op 7 en het logo van windows 7 verschijnt. Het logo verdwijnt weer en het beeld wordt zwart. Nu blijft het beeld zwart. Geen foutmelding, niets. Er is wel een signaal, anders zou mijn scherm dit wel aangeven.
  Na het opnieuw starten van de pc (de powerschakelaar) werkt het weer wel. Het duurt wel zeer lang voordat ik het bureublad zie. Heeft iemand hier een oplossing voor?

  Het is een prachtig besturingssysteem… Als het allemaal werkt :?
 • ja, dat wel, maar je hebt er dus twee op die pc staan….. en het lijkt erop dat er tussen die twee iets niet goed gaat.
 • Dus de enige oplossing is de pc formatteren (backuppen uiteraard) en alleen windows 7 installeren? :(
  Is het dan zeker dat de problemen opgelost zijn? Want er zijn meerdere gebruikers afhankelijk van deze pc, voor werk en school. En nu kan ik op vista werken en op 7 'rommelen' tot het werkt. En dat kan dan niet meer. :?
 • Ik heb vanmiddag mijn harde schijf geformateerd, en een schone installatie van windows 7 gestart. Mijn dag kon al bijna niet meer stuk, toen ik twee uur achter elkaar, zonder mijn computer te moeten herstarten, door kon werken. Maar helaas moest ik na ruim 2 en half uur de pc weer opnieuw opstarten. USB werkte weer niet.
  Na het opnieuw opstarten kon ik slechts 3 minuten werken, hierna weer hetzelfde probleem. Dus weer opnieuw opgestart. En na 3 minuten weer hetzelfde probleem. Het probleem is dus nog steeds niet opgelost. :cry:

  De printer werkt ook niet, maar mijn usb muis weer wel.
  Bij apparaatbeheer zijn wel alle drivers geïnstalleerd.

  Zijn er nog meer oplossingen die ik kan proberen?

  Edit: Het lijkt alsof het probleem sneller tevoorschijn komt als een usb schijf intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld tijdens het kopieren van grote bestanden.

  Edit 2: Vandaag liep de pc nog regelmatig vast bij het opnieuw opstarten of afsluiten. Op dit moment heb ik ook geen internetverbinding, terwijl ik dat op een andere pc wel heb. :(
 • Kan niemand mij verder helpen? :(
 • Misschien als je er een ander besturings systeem op laat draaien (Win XP)

  Het kan zo zijn dat je pc het niet trekt :?
 • Bij de upgrade van Medion krijg je volgens mij ook de goede drivers die heb je nu niet .Misschien staan ze op de site van Medion en anders toch de upgrade maar aanvragen
 • Onder Vista werkt alles wel goed? Zo niet, dan zou ik eerder aan de hardware twijfelen. Wanneer de externe HD de verdachte is, dan moet je PC zonder die schijf probleemloos werken. Mijn indruk is dat dat kennelijk niet het geval is. In theorie kan dit een software probleem zijn, maar het kan ook een hardware probleem zijn. Wat een leverancier iha verwacht is dat het oorspronkelijke besturingssysteem wordt gebruikt. Als dat problemen geeft, dan ligt het in ieder geval aan het systeem, al dan niet software of hardware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.