Vraag & Antwoord

OS Windows

Vista vervangen door Win7

4 antwoorden
  • Hallo allemaal Wat moet je allemaal vervangen als je [b:7a1dba8fa5]Windows Vista[/b:7a1dba8fa5] wilt vervangen door [b:7a1dba8fa5]Win7 op een Notebook[/b:7a1dba8fa5] [u:7a1dba8fa5]wel te verstaan.[/u:7a1dba8fa5] Ik heb gezien dat er op de Harddisk een verborgen partitie zit, die zeer waarschijnlijk wordt opgestart als je vraagt om een Recovery. Kun je die verborgen partitie [b:7a1dba8fa5]tijdelijk[/b:7a1dba8fa5] straffeloos zichtbaar maken en deze bewerken? Mvg Jan Filarski :wink:
  • Zelf ook W7 op een notebook gezet. Ik heb tijdens de installatie de recovery partitie verwijderd evenals de windows partitie. Daarna Windows 7 geinstalleeerd in deze vrije ruimte.
  • Wat je precies zou moeten doen, hangt af van je aangeschafte Windows 7 licentie. Omdat je op je laptop al een legitieme versie van Windows Vista hebt draaien, ligt een Windows 7 upgrade licentie voor de hand. Wat je zou moeten vervangen hangt af van de gebruikte applicaties. Check van te voren of deze compatibel zijn met Windows 7 op deze hyperlink http://www.microsoft.com/windows/compatibility/windows-7/en-us/default.aspx en check in Vista eventueel [url=http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1B544E90-7659-4BD9-9E51-2497C146AF15&displaylang=en]Windows 7 Upgrade Advisor.[/url] Had je al op de site van je laptop gecheckt voor Windows 7 drivers. Als je een Windows 7 upgrade licentie wilt installeren, zou je eigenlijk Vista moeten laten staan. Want tijdens de installatie wordt gecheckt of je huidige Windows versie wel in aanmerking komt voor die upgrade versie. Zo heb ik het gedaan met de Windows 7 installatie op mijn Lenovo R61i laptop. Met het verschil dat ik eerst gebruik had gemaakt van de Downgrade rechten naar XP Professional. Die had ik laten staan, zodat de upgrade versie van Windows 7 kon zien, dat ik in aanmerking kom voor de upgrade.
  • Ik denk dat ik ook gewoon de Harddisk "schoon" maak en dat Win7 Home Premium er op neer plant. Een leuk experiment lijkt me. Mvg Jan Filarski :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.