Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geluidskaart opnieuw installeren

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Iemand van jullie die me in een beknopt stappenplan kan vertellen hoe je te werk moet gaan om een probleemkaart, althans het [u:d521e20056]stuur[/u:d521e20056]programma daarvan, opnieuw te installeren?
  Het betreft een Sound Blaster Audigy SE. Er zijn wat conflicten en, last but not least, de Creative software, zoals EAX, Equalizer, etc., werkt domweg niet.
  Vermoedelijk is deze hulpsoftware ongeschikt voor Win 7, want is ook niet terug te vinden in "Programma's en onderdelen"…. :(
  Er zijn echter wel stuurprogramma's voor deze kaart en Win 7, en die wil ik dus (voor alle zekerheid) opnieuw installeren…

  Als er ook nog iemand is die me kan vertellen hoe ik alle [u:d521e20056]hulp[/u:d521e20056]programma's (EAX, Diagnostics, Equalizer, etc., etc.) onder Win 7 aan de praat kan krijgen, dan word ik ongelofelijk blij… :wink:
 • Hoe denk je erover om een nieuwe soundcard te kopen die wel Win 7 drivers heeft?
 • kaart werkt niet naar behoren onder win 7 .
  software is brak
 • [quote:3c85f38166="stee0036"]Hoe denk je erover om een nieuwe soundcard te kopen die wel Win 7 drivers heeft?[/quote:3c85f38166]

  Daar denk ik dus niet over, want voor deze kaart ZIJN Win 7 drivers beschikbaar, zoals ik al probeerde aan de geven. Het vermoeden is echter dat de installatie niet lekker is gegaan.

  Als tweede gaf ik aan dat de hulpprogramma's blijkbaar niet compatibel zijn met Win 7, dus daar moet ofwel een oplossing van Creative van komen, ofwel er moet een knutselaar zijn die wat huiswerk heeft gedaan…. :wink:
 • misschien kan je wat rommelen met vista drivers
 • [quote:7513f2623f="bsa100"]misschien kan je wat rommelen met vista drivers[/quote:7513f2623f]

  Dat er geen driver problemen zijn, had ik volgens mij al gemeld…. :o
 • [quote:95217d1322="lion"] Sound Blaster Audigy SE. (..) Win 7 [/quote:95217d1322] Dus had je het geprobeerd met deze drivers Audigy SE. De instructies zouden als het goed is, op het scherm behoren te verschijnen. Tevens zie ik daar ook een knop Software AutoUpdate.

  Had je eventuele conflicten dan al gecheckt via System Information > Hardware Resources > Conflics/Sharing? En via System Information > Components > Problem Devices? En dan heb je nog de Creative kennisdatabank.

  Welke diagnostics had je geïnstalleerd. Had je deze geprobeerd? Creative Diagnostics 5.11.02 for Windows XP/Vista/7.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.