Vraag & Antwoord

OS Windows

Systemrestore onder Win 7

Anoniem
lion
6 antwoorden
 • Wat ik uit de informatie van Microsoft kan opmaken, maakt systemrestore (in tegenstelling tot Vista en z'n voorgangers) niet meer een dagelijks herstelpunt (systeemherstelpunt).
  Ik merk dat er "keurig" een herstelpunt gemaakt wordt bij installaties van programma's e.d., en ook handmatig kunnen herstelpunten worden gemaakt. Maar "automatisch dagelijkse" is er dus niet meer bij….

  Bij de Vista FAQ's over dit item wordt dit nog wel expliciet genoemd ("Hoe vaak worden er herstelpunten gemaakt?";); bij 7 niet meer…..

  Iemand die dit kan bevestigen?
 • Een check op een ander Windows 7 systeem bevestigt e.e.a.: Windows 7 maakt niet meer "standaard" dagelijks een "Controlepunt van het systeem".
  Blijkbaar gebeurde het te vaak dat gebruikers een herstelpuntje terug gingen en SR aangaf dat er geen wijzigingen waren aangebracht.
 • Als je het per se wilt, zou het met task scheduler vast wel voor elkaar te krijgen zijn. Maar regelmatig backuppen is vele malen beter dan werken met system restore.
 • [quote:d5e8943b5f="gerben"]Als je het per se wilt, zou het met task scheduler vast wel voor elkaar te krijgen zijn. Maar regelmatig backuppen is vele malen beter dan werken met system restore.[/quote:d5e8943b5f]

  Uiteraard! Maar even een nuancering mijnerzijds:
  "Backuppen" = veiligheidskopieën maken van door gebruiker aangemaakte applicatiebestanden. Zeg maar: "Mijn Documenten".

  Wat jij bedoelt, is vermoedelijk het maken van een [u:d5e8943b5f]image[/u:d5e8943b5f], zoals Ghost van Symantec…. :wink: Toch….?
 • Kan beide. Een goed image werkt altijd, itt system restore. Op een overleden harddisk doet system restore sowieso heel weinig. En als je veel met documenten werkt, is afzonderlijk backuppen daarvan ook een goed idee. Kun je trouwens ook goed automatiseren met een programma als syncback.
 • [quote:bea30139ae="lion"]Ik merk dat er "keurig" een herstelpunt gemaakt wordt bij installaties van programma's e.d., en ook handmatig kunnen herstelpunten worden gemaakt. [/quote:bea30139ae] Het belangrijkste doel daarvan is, als Win7 niet meer correct wil opstarten nadat je drivers en/of software hebt geïnstalleerd, dat je dat herstelpunt kunt terugzetten, via de Boot to the System Recovery Options in Windows 7.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.