Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows Vista upgrade naar Win7, veilig?

None
12 antwoorden
 • Beste forumgebruikers,

  Binnenkort wil ik misschien overstappen op Windows 7, alleen zit ik met een probleempje. Als ik zou willen upgraden, dit uitvoer etc., blijven de programma's die in C:\Program Files\ staan wel werken?

  Sommige programma's die er nu namelijk op staan in Vista zijn geschikt voor Win7… (Ik weet niet of dit van belang is..)

  Alvast bedankt,
 • of ze nog werken na upgrade weet ik niet. Maarprogrammas die in vista fatsoenlijk werken, zullen in windows 7 ook werken.

  Alleen weet ik niet of ze nog werken na een upgrade.
  Beste is trouwens een clean install te doen en geen upgrade. Je moet wel even een back-up maken, maar windows 7 brengt veel minder rotzooi met zich mee dan vista, en dan ben je alle vista rommel kwijt.
 • Voordat je upgrade naar Windows 7 is het handig om de Upgrade Advisor van Windows 7 te downloaden en uit te voeren.

  Je vindt hem hier.

  Een clean install is helemaal niet nodig. Upgraden (vanuit Vista) werkt prima.
 • Als het tenminste gaat om Windows versies met dezelfde taal en gelijke architectuur (32-bits of 64-bits). Dan kan het alleen als de overgang in de tabel voorkomt, die onder andere op GoT staat.
 • Ik heb nu de upgrade gekocht, dus ik hoop dat wanneer Win7 is geinstalleerd alle programma's nog werken.

  En ja, ik heb de Upgrade Advisor uitgevoerd :wink:
 • Enige praktijkervaring.
  Ik heb nu twee laptops opgewaardeerd van Vista naar 7. Steeds een clean install {met formatteren van de systeempartitie) gedaan.
  Met een prorammaatje dat daarvoor bedoeld is (ben de naam kwijt) een backup van een aantal zaken gemaakt en daarna teruggezet. Dat ging goed.
  Volgens wat ik op internet heb gevonden gaat het opwaarderen van Vista met behoud van programma's gebrekkig.
  Dan ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt met de zaken in orde te maken dan met opnieuw installeren.
 • Fijn dat je eigen ervaringen kan delen :)

  Het schijnt ook dat een upgrade een aantal uren kan duren (zeg maar ongeveer 10u) ?
 • Ja, dat is wat je leest als je over Vista heen installeert. Bij de clean install is het in een half uurtje gepiept. Daar komt nog wel de tijd bij om je programma's opnieuw te installeren. Met een paar tweaks heb je dan een systeem dat even vlot gaat als 2000 en XP.
 • Ingeval de upgrade niet goed gaat, want dat kan ook gebeuren - is het een goed plan documenten enz te back-uppen eer de upgrade plaatsvindt.
 • De upgrade is uitgevoerd, alles is verder goed gegaan..
  Ik merk nog niet echt verschil qua prestaties
 • Dat is er ook niet. Alleen de desktop draait wat vlotter.
 • Zoiets staat ook in deze test Preview: prestaties Windows 7 vs. XP en Vista. Maar ik denk dat daarover de meningen verschillend zijn. Van Vista werd toch beweert, dat deze trager is dan XP. En Windows 7 zou sneller zijn dan Vista.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.