Vraag & Antwoord

OS Windows

Met startmenu-afsluitknop CMD-bestand runnen

Anoniem
B0ries
1 antwoord
 • De specificaties:
  - Computer met XP home (wired)
  - Laptop met Vista home premium (wireless)
  - Xbox 360 (wireless)
  - Netwerk HDD Ximeta NDAS(wired)
  - Printer via Digitus DN-13008 (wired)
  - Router Sitecom 54g Turbo (802.11B/G, ingesteld op G)

  Allemaal een vast IP adres, behalve de HDD, daar kan't niet mee.
  Het mediacenter van vista werkt prima! Is alleen wat langzaam door de draadloze verbinding, maar werkt.
  De computers synchroniseren d.m.v. Synctoy 2.0 de gegevens bij opstarten, afmelden/afsluiten/opnieuw opstarten van de computer.

  Het afmelden/afsluiten/opnieuw opstarten gaat enkel alleen, door het programma met een cmd-bestand te runnen, d.m.v. een snelkoppeling op het bureaublad. Hierbij runt ie eerst het programma, om vervolgens de computer te afmelden/afsluiten/opnieuw opstarten. Dit heb ik in elkaar gezet, zodat beide computers dezelfde bestanden behouden.

  Nu wil ik dit CMD-bestandje plaatsen onder de virtuele afsluit/afmeld/opnieuw-opstart-knoppen (Start-menu) van windows. Ik heb geen flauw idee waar ik die aanpassing kan maken, zeker omdat gpedit.msc op home-versies niet werkt.

  Een zwervend profiel had mooi geweest, heb alleen geen idee hoe dit in te stellen, en waarschijnlijk zit er weer een beperking aan de home-versie. Er is me ook al aangeraden om een 'globale hook' te plaatsen, 'die het afsluitbericht van Windows onderschept (dan moet alleen een programma in't geheugen blijven)' of de gegevens aanpassen in het register…

  Ik heb alleen geen idee hoe'k een 'globale hook' moet plaatsen, of welke aanpassingen in het register ik moet doen. In de bijlage zit een bestandje met dingen die aangepast kunnen worden in het register, deze is van windows vista.

  De oplossing die ik nu heb is een paar CMD-bestanden op't openbare bureaublad, met wat snelkoppelingen hiernaar.. ik vind het er alleen zo crappy uit zien. Wat ik ook al geprobeerd heb is om de XP-home naar XP-pro te 'veranderen' dmv een kleine registerwijziging.. Dit ging echter niet helemaal goed, en toen moest'k de pc opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.