Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer loopt vast

None
3 antwoorden
 • Hallo iedereen
  ik heb een probleempje met de computer :?
  vorige week liep ihij de heletijd vast als ik met de zoekfunctie van windows naar Video's of Foto's ging zoeken. Ik kreeg dan een meldiong van DEP. Dat heb ik in het configuratiescherm uitgeschakeld voor explorer.exe. En ook soms een foutmelding van dat explorer.exe vast liep. In het rapport wat hij dan wilde verzenden zag ik staan dat explorer.exe was vastgelopen op module nmdataservices.ddl, msvcr71.dll of shell32.dll. Ook stond er een paar keer niets bij vastgelopen module.
  Ook liep de computer in 1 klap vast als ik van gebruiker wisselde. Ik klik dan het andere account aan, je hoort het muziekje van Windows aanmelden, dan zie je het bureaublad, vensteltje komen van de printersoftware en dan loopt tie compleet vast:S Ctrl-Alt-Del werkt nog wel.

  Ik heb toen de computer met systeemherstel herstelt naar het eerste herstelpunt toen die nog niet van die kuren had. Maar geen resultaat, bleef vastlopen.

  Toen heb ik mbv de Windows CD (XP Home) opnieuw geinstalleerd zonder de instellingen en bestanden weg te gooien, herstellen heet dat geloof ik ook, maar ook geen resultaat.

  Toen haalde die opeens heel veel updates binen oa SP3, en nadat tie die geinstalleerd had was het vastloopprobleem bij de zoekfunctie over. Ik krijg geen rare meldingen meer. Alleen hij loopt nog wel steeds vast bij het overschakelen van gebruiker. Weet iemand hier op dit forum waar dit door zou kunnen komen? Ik het al geprobeerd met alle opstartende programma's uitgeschakeld maar dat lukte ook niet.

  Alvast bedankt!!!
 • Heb je Nero op je pc staan? Verwijder deze eens en kijk of het dan beter gaat.
 • Geheugentest: memtest downloaden en op een CD branden en opstarten daarmee.
  Bij de HD fabrikant een HD test downloaden en gebruiken.
  Alle periferie loskoppelen, dus ook kaarten, behalve monitor, muis, keyboard en kijken of ie goed blijft. Zo ja, een voor een aansluiten te weer testen. Ik weet het, het is een lang programma.
  Als de fout blijft:
  In RUN msconfig opstarten. Ik weet niet of dat ook nog in Vista/7 wordt ondersteunt. In XP in ider geval wel.
  In TAB Startup alles uitschakelen. Kijken. Goed - dan weet ik het niet meer. Fout? helft weer inschakelen - kijken. Enz , enz.
  Ook een lange test, maar ik neem aan dat je wilt uitzoeken waar het aan ligt.
  Succes, perloc
  Edit: Heb je alle virus en spyware programma's er wel op losgelaten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.