Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Folder na het openen nooit gemaximaliseerd ?

Rosturp
5 antwoorden
 • Bestaat er voor Vista een toepassing die er voor zorgt dat vlak na het openen van een folder in explorer, deze nooit gemaximaliseerd word ? Maar ook weer niet geminimaliseerd, maar gewoon het kleine scherm ? En dit dan wel te verstaan onafhankelijk van het al of niet afsluiten van de folder in maximaal, minimaal of tussenstand.

  Met andere woorden hoe de grote van de folder bij het afsluiten ook is, bij het openen zou dat dan steeds de kleine grootte zijn.

  Sorry, voor de gebrekkige uitleg, maar ik denk wel dat jullie begrijpen wat ik bedoel.

  De reden is dit: als je een folder afsluit terwijl ie gemaximaliseerd is, is de kans groot (niet altijd want om de een of andere reden onthoud Windows slechts een aantal folderstanden) dat je folder terug gemaximaliseerd opent. Dat is bij het heropenen nadien nadelig voor het [b:56479a19fb]laden[/b:56479a19fb] van de inhoud als deze nogal wat thumbnails bevat.
 • klik eens rechts op de snelkoppeling die je gebruikt en stel bij de eigenschappen in dat altijd in een volledig venster moet worden opgestart.
 • Nee dat is het dus juist niet, omdat dan zoals ik zei alle previews geladen worden. Bij een kleiner scherm zijn dat er slechts enkele.
 • Als niet het venstergrootte het probleem is, maar de thumbnails, zou je "Miniatuurweergave" in Vista uit kunnen zetten.
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=195655
 • Dat wist ik reeds. Ik wil miniatuurweergave wel aan maar dus niet dat de folder gemaximaliseerd word maar slechts het kleine gedeelte dat in het kleine venster zit. Maakt ook verschil uit in laden van de pagina.

  Een voorbeeld om het duidelijk te maken: ik wil steeds en altijd miniatuurweergave aan. Als ik nu een aantal bestanden in een folder wil plakken, moet ik die folder openen. Als er veel thumbnails in die folder zitten kan dat even duren eer alles geladen is en zeker als het venster gemaximaliseerd is. Ik wil dus in feite dat het venster niet gemaximaliseerd is bij het openen wat nu afhangt van wat de toestand van het venster was vooraleer ik het sloot.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.