Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Systeemherstel niet meer mogelijk

f.ramaekers
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik had wat problemen met mijn laptop ik dacht toen een systeemherstel uit te voeren. Dit lukte niet meer.
  Ik heb daarna gisteren een image teruggezet. Alle systeem herstelpunten verwijderd en daarna 1 nieuwe aangemaakt. Vandaag heb ik geprobeerd om terug te gaan naar dit herstelpunt. Dus 1 dag terug, waarin er verder niks gebeurt is met de laptop. Helaas zegt windows dat systeemherstel niet mogelijk is en er geen wijzigingen zijn aangebracht.
  Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

  vr.gr
  Frans
 • ik vermoed, en dat geeft windows ook aan, dat er geen wijzigingen in het systéém zijn aangebracht…. wellicht wel in de data, maar daar kijkt systeemherstel niet naar.
 • Ok!
  Dus er moet eerst echt iets veranderd zijn. Dat wist ik niet.
  Dus stel dat ik een of ander programma download en na deze installatie het systeem herstel uitvoer zou het evt wel moeten werken.
  Ik ga dit zeker uitproberen.

  vr.gr
  Frans
 • Wat Derk aangeeft is juist. Windows XP (en vermoedelijk Vista ook nog?) maakt regelmatig (normaal gesproken "standaard" 1x per 24 uur, vooropgesteld dat-ie een rustig moment heeft….) een systeemcontrolepunt aan.
  Veel van deze punten zijn onbruikbaar, in die zin dat er vaak niets essentiëels gewijzigd is. Windows 7 is aanzienlijk minder scheutig met het maken van deze punten. Deze maakt ze alleen als er daadwerkelijk iets belangrijks is gewijzigd.

  Er is uiteraard altijd een test mogelijk om te zien of systeemherstel op je systeem functioneert:
  1) Maak handmatig een herstelpunt
  2) Maak op je desktop een snelkoppeling naar een of ander progje (b.v. naar kladblok: %windir%\system32
  otepad.exe ).
  3) Zet je systeem terug met behulp van dit laatste herstelpunt

  Die snelkoppeling moet nu weg zijn.
 • Helaas, het werkt niet.

  Na uitvoering en opnieuw opstarten krijg ik de melding ala syteeem herstel niet uitgevoerd kies een ander herstelpunt.

  vr.gr.
 • Zet het eens in gang vanuit verkenner: zoek het bestand rstrui.exe op en voer het uit.

  Doet hij het op die manier wel goed - of nog niet?
 • In dat geval zou ik proberen of ik de zaak weer op de rails kon krijgen door Systeemherstel uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Alleen op de "C" partitie ingeschakeld is voldoende en vergeet niet om de "schijfruimte voor systeemherstel" d.m.v. de schuif even in te stellen. Bij XP is zo ergens tussen de 500 en 800 Mb voldoende voor een stuk of wat herstelpunten.

  Mocht ook die truc niet werken, dan even op dit forum zoeken om System Restore opnieuw te installeren (vanuit Windows).
 • Zelf ben ik een voorstander om als er iets is een image terug te zetten, dat gaat vaak bijna net zo snel en werkt prima, maak wel met enige regelmaat een verse image.
 • [quote:71daa47047="dilbert55"]Zelf ben ik een voorstander om als er iets is een image terug te zetten, dat gaat vaak bijna net zo snel en werkt prima, maak wel met enige regelmaat een verse image.[/quote:71daa47047]

  Waarin je volkomen gelijk hebt…. :wink:
  SR lost lang niet alles op!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.