Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Desktop ico's in Win 7

lion
4 antwoorden
 • Windows 7 blijft me verbazen. In tegenstelling tot wat ik gehoopt had toch nog te vaak in negatieve zin:

  Net als bij XP heb ik een riedeltje icoontjes op de desktop aan de rechterzijde van het scherm geparkeerd. (Ik heb geen gadgets ingesteld). Het betreft hier wat snelkoppelingen naar niet dagelijks gebruikte technische zaken.

  Om zeer duistere redenen vindt Windows dat-ie soms na een start deze ico'tjes in een rechte lijn onder elkaar moet zetten en mijn eigen rangschikking dus overhoop gooit. De collega ico's ter linkerzijde worden met rust gelaten.

  Heeft e.e.a. toch iets te maken dat deze ruimte door Windows is gereserveerd voor eventuele gadgets, of zie ik iets over het hoofd? :?
 • [quote:b5c4c57541="lion"]Windows 7 (..) Om zeer duistere redenen vindt Windows dat-ie soms na een start deze ico'tjes in een rechte lijn onder elkaar moet zetten en mijn eigen rangschikking dus overhoop gooit. [/quote:b5c4c57541] Ik heb hier Windows 7 Home Premium op mijn laptop. Waarvan ik nog niets veranderd heb aan de desktop instellingen. Als test heb ik twee iconen van de linkerzijde verplaatst naar de rechterzijde. Eerst onder elkaar. Reboot > iconen bleven staan. Dan naast elkaar. Reboot > iconen bleven eveneens staan.

  Zou het kunnen zijn dat je zelf iets gewijzigd had, aan je desktop instellingen? Of is het gewijzigd, na de installatie van een (incompatibel) Windows 7 applicatie? Check voor eventuele suggesties op Microsoft answers Windows 7 desktop icon's keep moving.
 • Interessant artikel, dat wel, maar niet van toepassing op mijn situatie. In mijn geval betreft het incidenten; lang niet na iedere koude- of warme start.
  Sterker nog: er kunnen diverse starts voorbij gaan [u:002822344b]zonder[/u:002822344b] dat e.e.a. zich voordoet. En, bovendien, als het gebeurt, dan alleen ter rechterzijde….. :roll: :roll:
  Misschien kom ik er een keer bij toeval achter… :?
 • [quote:d18ba5c48e="lion"]Interessant artikel, dat wel, maar niet van toepassing op mijn situatie. In mijn geval betreft het incidenten; lang niet na iedere koude- of warme start. [/quote:d18ba5c48e] Als het probleem zelfs niet consequent gebeurd, is het moeilijker om te reproduceren. Het enige wat ik nog kon vinden ging over Vista - Sometimes after Reboot als Desktop Icons are re-arranged. Waarin de TS als oplossing, terugging naar Windows XP. Het lijkt erop dat ik je met dit Windows 7 probleem, niet verder kan helpen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.