Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 7 probleempje

gerardb
11 antwoorden
 • OP mijn bijna 1 jaar oude Asus Laptop hen ik Windows 7 geïnstalleerd. C-schijf geformatteerd, dus een geheel 'verse' installatie.

  Nu komt het regelmatig voor dat een programma er zonder enkele aanleiding er plotseling (tijdelijk) de brui aan geeft. Op de bovenste regel, waar de programma naam staat komt dan tussen haakjes de melding (reageert niet) te staan. Vaak gebeurt het bij Firefox maar het gebeurt ook regelmatig bij b.v. Excel. Je kunt dus niet stellen dat een bepaald programma de veroorzaker is. Het gehele scherm wordt dan licht van kleur, het zandlopertje (rondje) draait, en na meestal ongeveer en minuut 'herpakt' programma zich en kun je weer verder werken. Het vreemde is dat ik dit euvel bij meerdere mensen aantref, ook die een nieuwe kant en klare W7 pc hebben aangeschaft. Herkent iemand dit probleem, en nog liever: is er iemand met een oplossing?
 • Zijn alle updates voor W7 binnengehaald?
 • Yes, Staat op automatisch, dus kan eigenlijk niet missen. Het doet zich overigens voor vanaf dag 1 na de installatie. Heb direct op 22 okt. het pakket aangeschaft maar heb gewacht op mogelijk meerdere klachten zoals ik maar tot op heden hoor of zie ik weinig.
 • wat je er niet bij schrijft of het hier een 32 bits of 64 bits versie betreft.
  Wat je zou kunnen proberen is om de programma's onder de compabiliteitsmode proberen te draaien, kies dan XP met servicepack 3.
  Vaak werkt het dan wel.
 • Ik heb wel wat andere zottigheid meegemaakt in 7 (32), maar het genoemde gelukkig niet (knock on wood)…..

  Je meld dat het niet programma afhankelijk is. Toch zet ik daar vraagtekens bij, temeer omdat je zelf al Firefox en Excel noemt als regelmatige boosdoeners.
  Zelf gebruik ik IE ( 8 ) (nog steeds tot tevredenheid) en Office2007. Excel gebruik ik compleet met macro's, Access idem. Nog niets geks tegengekomen, behalve het feit dat Office2007 bepaalde VB instructies (overgenomen uit Office2003) ineens niet meer bleek te herkennen, zodat ik wat aan het verbouwen moest… :evil:
 • Beide heren bedankt voor de reactie. Het betreft de 32 bits versie.

  De programma's in compatibiliteits modus draaien lijkt mij niet echt een oplossing. Dan kan ik beter terug XP of Vista installeren denk ik.
  Want zoals gezegd betreft het geen bepaalde programma's. Dat ik FF en Excel noemde was meer toeval omdat ik die twee veel gebruik. Ik had er ook Word, Thunderbird, Belastingaangifte, Total Commander, CCleaner enz. bij kunnen zetten. En er zullen er ongetwijfeld meer zijn maar de progs die je het meest gebruikt vallen natuurlijk het eerste op.

  In eerste instantie verdacht ik ook FF maar terug naar IE bood geen oplossing. Ook de klacht i.c.m. Asus heb ik niets over kunnen vinden op internet. Kennelijk ben ik dus een van de weinigen met dit euvel.
 • RAM even testen met MEMtest ?
  www.memtest86.com
 • Gedaan, No Errors.
 • Domme vraag,heb je in FF de add-on "Ghostery geinstalleerd????

  Zo ja,verwijderen die hap :o
 • Nee, heb ik niet.
 • Check je drivers eens.

  http://www.drivermax.com/download.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.