Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Ico's in Windows 7

Anoniem
lion
7 antwoorden
 • Ook in Windows 7 is het kommer en kwel m.b.t. ico's. In de systray, op het bureaublad, bij favico's in Favorieten in IE, etc.
  Wat voorbeelden:
  - Vaak "verversen" van favico's: defaultico's worden dan vervangen door de bijbehorende favico. Die opbouw is dan zichtbaar en gaat traag.
  - Onjuiste ico's in Conf.scherm>Systeemvakpicto's. Bijvoorbeeld een Netwerkico bij Java, een luidsprekertje bij Windows Live Mail. Wordt het bijbehorende progje gestart, dan wordt het wel weer rechtgezet, maar 't is wel irritant.
  - Een Netwerk pictogram dat soms afwezig is na een systeemstart. Een herstart moet dit dan weer oplossen.
  - Bij een systeemstart is vaak een (trage) opbouw te zien van desktopicons; d.w.z. de default ico'tjes worden dan vervangen door de "goede".

  Ik heb me suf gezocht, maar kan niet ontdekken of een register subsleutel "Max Cached Icons" met een verhoogde waarde ook bruikbaaar is in Windows 7 en heb evenmin een idee of het verwijderen van IconCache.db een oplossing is….

  Iemand die meer weet?
 • Ook v.w.b. "favico's" zie ik met regelmaat een trage opbouw vanuit het default ico'tje.

  Het verwijderen van IconCache.db gaf geen verbetering.
  Niemand die weet of die sleutel "[b:61ac137e31]Max Cached Icons[/b:61ac137e31]" ook in 7 toegepast mag en kan worden….??
 • [quote:5d2e53dc01="lion"]Niemand die weet of die sleutel "Max Cached Icons" ook in 7 toegepast mag en kan worden[/quote:5d2e53dc01] Bedoel je dat je het nog niet uitgeprobeerd hebt? In ieder geval vond ik over [b:5d2e53dc01] Max Cached Icons [/b:5d2e53dc01] een uitgebreid Engelstalig artikel, waar wellicht iets bruikbaars in staat. IconCache: Max Cached Icons DataType Reverting Incorrectly from string to dword
 • Interessant (maar zwaar!) artikel.
  Feit waar ik een beetje mee zit, is dat ik bij Microsoft (ook bij Technet) nergens kan achterhalen of deze actie ook bij 7 toegepast mag en kan worden.
  Ik ben niet (meer) zo'n avonturier…. :?
 • [quote:fb6f3f5b42="lion"] Feit waar ik een beetje mee zit, is dat ik bij Microsoft (ook bij Technet) nergens kan achterhalen of deze actie ook bij 7 toegepast mag en kan worden. [/quote:fb6f3f5b42] Dat artikel is inderdaad aan de "zware" kant. Maar er staat de volgende zin in
  [quote:fb6f3f5b42] That said, this little bit of code is basically harmless, and should work on any version of Windows… 95 thru Windows 7. (Wellll… Your mileage may vary if you are using really old versions I could not test on… if you do run into a wrinkle you should be able to iron it out with a little added Googling if need be.)[/quote:fb6f3f5b42] Maar dit geeft inderdaad geen 100% garantie.
 • [quote:48cb0d14d7="jolo"]Maar dit geeft inderdaad geen 100% garantie.[/quote:48cb0d14d7]

  Dus is voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast…. :wink:
  Nou meen ik ergens gelezen te hebben dat de default grootte (4096 in XP) voor die iconcache naar 8192 in 7.
  Als je naar de grootte van IconCache.db gaat kijken, zou dat wel eens kunnen kloppen. Ik zag laatst op een ander 7 systeem een db staan van meer dan 12 Mb; ik neem aan dat in zo'n geval van "corruptie" sprake zal zijn….
  Even aankijken dus maar….
 • Niet relevant v.w.b. een goede werking van Win 7, maar toch interessant:

  Windows besluit om items met pictogrammen in het Conf. scherm onderdeel "[u:42a508de8a]Systeemvakpictogrammen[/u:42a508de8a]" welke 1 week niet gebruikt zijn, op te ruimen.
  Voorbeeld: de laatste Windows Update (met nieuwe updates) dateerde van 12/03 in mijn geval. Vanavond, exact 1 week later, is dit Windows Update icootje uit de lijst verwijderd.
  Microsoft logica?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.