Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Geavanceerd zoeken in Win7

lion
9 antwoorden
 • Beetje onbenullige vraag ( :oops: ), maar ik kom er niet achter:
  Hoe geef ik in vredesnaam in die draak van een zoekfunctie van Win7 aan dat ik bij het zoeken ook verborgen en systeemmappen wil meenemen in mijn zoekactie?
  Ik zie alleen een filter voor "grootte" en voor een datum(traject), maar verder nada….. :?
 • Vermoedelijk gebruiken de meesten "dus" een ander progje om te zoeken(?)
  Inmiddels ben ik gestuit op "copernic desktopsearch". Ziet er veelbelovend uit.

  Onbegrijpelijk dat "de zoekfunctie in Windows 7" zo de hemel in wordt geprezen….. Een draak van een ding! :evil:
 • [quote:b89899b165=" lion"]Hoe geef ik in vredesnaam in die draak van een zoekfunctie van Win7 aan dat ik bij het zoeken ook verborgen en systeemmappen wil meenemen in mijn zoekactie?[/quote:b89899b165] Klik op Start en typ in het zoekveld [code:1:b89899b165] index [/code:1:b89899b165] klik op Opties voor indexering, zodat je daar de tabbladen kunt checken.
 • Ben er inmiddels achter dat je ook verborgen mappen en bestanden kan zoeken MITS je de optie om deze weer te geven "aan" zet.
  Die indexering heb ik me nog niet aan gewaagd. Komt misschien nog, maar voorlopig denk ik toch meer aan een third party zoekertje…

  Waarom in vredesnaam allemaal zo ingewikkeld? Ik vond de zoekfunctie in XP heel erg prima en vind de "oplossing" van M$ allerminst een vooruitgang. :(
 • Dat er standaard niet gezocht kan worden naar verborgen en systeemmappen, is waarschijnlijk om te voorkomen dat men per ongelijk het Windows systeem sloopt.
 • [quote:9b56e88fee="jolo"]Dat er standaard niet gezocht kan worden naar verborgen en systeemmappen, is waarschijnlijk om te voorkomen dat men per ongelijk het Windows systeem sloopt.[/quote:9b56e88fee]

  Als je dat als fabrikant (M$) zodanig organiseert dat je deze optie bewust aan moet zetten, heb je zelf in de hand of je wil gaan slopen…. :wink:

  Toch vind ik 't knullig in elkaar gesleuteld:
  Zo kan je een datum aangeven (als filter), maar ook een datumtraject. Er staat echter nergens vermeld HOE je dit traject dan aan moet geven.
  Ik wil b.v. alle *.doc's zoeken welke tussen 15 januari 2010 en 15 maart 2010 gemaakt zijn. Het heeft even geduurd, maar toen viel het kwartje: eerste datum aangeven (klik), shift toets indrukken en de tweede datum selecteren (klik). Dit staat nergens gedocumenteerd!

  Kortom: een hopeloos mislukte poging om een aantal invulvakjes te comprimeren tot 1 enkel vak. Ben ik te kritisch?: ik denk van niet, want ik heb zelfs een aantal doorgewinterde Windows goeroes dat ding horen vervloeken.
 • Ik ken ook nog niet alle mogelijkheden, van de Windows 7 zoekfunctie. Maar hier vind ik wel een artikel, waarin gezegd wordt dat de Windows 7-zoekfunctie is aanzienlijk verbeterd http://www.pc-active.nl/special-windows-7/207005-windows-7-suptertip-bestanden-zoeken-met-filters.html

  Als dat niet voldoende is, zijn er inderdaad alternatieve applicaties. Check bijvoorbeeld dit topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=202977&highlight=
 • [quote:ad3244853f="jolo"]Maar hier vind ik wel een artikel, waarin gezegd wordt dat de Windows 7-zoekfunctie is aanzienlijk verbeterd http://www.pc-active.nl/special-windows-7/207005-windows-7-suptertip-bestanden-zoeken-met-filters.html[/quote:ad3244853f]

  Ja, maar hoezo: "verbeterd"…????? Er is niets verbeterd! Het voorbeeld in de link laat een zoekactie met jokertekens zien. Leuk, maar dat kan ik ook in XP.
  De C!T link voert naar Locate32. Hiernaast heb ik dus zelf Copernic Desktopsearch genoemd.
  De zoekfunctie in XP was qua werking voor iedereen redelijk duidelijk. Dat kan van de zoekfunctie in 7 nou niet bepaald gezegd worden: dit vereist een nadere studie… :evil:
 • Ik heb inmiddels een Workshop erover gevonden. Zover ik het op mijn laptop met Windows 7 bekijk, zou het voldoende moeten zijn om een bepaald databestand te kunnen terugvinden. Ook staat er nog iets over op de site van computer!totaal Windows 7 onder de loep.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.