Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP setup, F6 probleem.

HvD
9 antwoorden
 • Moederbord ASUS M4A785TD-V EVO.
  Setup Win XP Home SP3 op WD 6401AALS SATA HDD.
  Moederbord heeft geen FDD, dus external USB FDD aangesloten met floppy waarop de drivers.
  Bekende F6-gedoe, maar dan ziet setup die FDD niet, terwijl je hem hoort draaien. Dat hoor je zelfs al tijdens BIOS startup.
  Dus wordt de harde schijf nooit gevonden; einde verhaal.
  Wat te doen?
 • heb je wel in het bios aangegeven welk item moet opstarten .
  BootDisk .
  CDrom .
  Dvd .
  USB .
  dit is een voorbeeld .
  en dan via F6 het item kiezen .
  het kan ook een andere F toets zijn
 • Natuurlijk opstarten vanaf CDROM drive, waarin setup CD.
  Tweede item is de HDD, waarop na de eerste reboot XPsetup verder gaat.
  XP geeft altijd zelf aan dat F6 ingedrukt moet worden om dán naar de floppy met drivers te kunnen. Maar die wordt dus niet gevonden.
 • [quote:48e628dee1="HvD"] Win XP Home SP3 (..) external USB FDD (..) ziet setup die FDD niet [/quote:48e628dee1] Hoe weet je dat de XP setup de external USB FDD niet ziet? Wellicht ziet ie 'm wel. Maar niet als station A:. De XP setup checkt namelijk alleen op station A:. Dus niet op andere station letters. Een andere mogelijkheid is, de SATA drivers slipstreamen met de originele XP installatie CD. Uitleg hierover staat onder andere in deze Engelstalige hyperlink http://news.softpedia.com/news/Install-Windows-XP-On-SATA-Without-a-Floppy-F6-47807.shtml
 • F6 zoekt inderdaad altijd naar A:.
  Maar je hebt geen invloed op het lezen van de external FDD tijdens die fase van setup.
  Je moet op "E" drukken om naar die drivers te gaan, en dan maar hopen dat setup ze vindt.
  Is me in eerdere gevallen wél gelukt, maar vandaag ineens niet meer. Zie niet wat ik anders gedaan heb in dit geval.

  Slipstreamen is natuurlijk een optie, maar wel weer een hoop werk.
 • [quote:cc830dba34="HvD"] Slipstreamen is natuurlijk een optie, maar wel weer een hoop werk.[/quote:cc830dba34] Maar is toch goed om achter de hand te hebben, als de F6 optie blijft falen.
  [quote:cc830dba34="HvD"]Is me in eerdere gevallen wél gelukt, maar vandaag ineens niet meer. [/quote:cc830dba34] Zou het kunnen dat je iets gewijzigd hebt in het BIOS? Omdat je gebruik maakt van een de external USB FDD, zou de interne floppy in het BIOS op "Disabled" of "None" behoren te staan. Of je XP CD je external USB FDD als station A: ziet, zou je kunnen controleren via de Herstelconsole vanaf XP CD. Enig informatie daarover staat onder andere op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/1935/windows-xp-herstellen.html
 • Dat moederbord heeft geen interne floppy (en maar één IDE-connector). vandaar de external FDD.

  Die herstelconsole komt volgens mij alleen op in het keuzemenu van een herinstallatie. Bij een schone installatie loopt de boel al vast als de HDD niet gevonden wordt, en dat weer doordat de drivers niet geladen kunnen worden. Beetje vicieus cirkeltje.
 • [quote:46c3f448eb="HvD"] Dat moederbord heeft geen interne floppy (en maar één IDE-connector). vandaar de external FDD. [/quote:46c3f448eb] Ik heb voor alle zekerheid even de M4A785TD-V EVO manual PDF gecheckt. Daarin zie ik daarover staan
  [quote:46c3f448eb] The motherboard does not provide a floppy disk drive connector. You could use a USB
  floppy disk drive when installing Windows® XP operating system on a hard disk drive
  that includes a RAID/AHCI set.
  [/quote:46c3f448eb] en
  [quote:46c3f448eb] Due to Windows® XP limitation, Windows® XP may not recognize the USB floppy disk
  drive.
  [/quote:46c3f448eb] Check in het BIOS de USB opties. Staan deze nog wel in de default instellingen? Dus Legacy USB Support [Auto] en USB 2.0 Controller Mode [HiSpeed]. En heb je in het BIOS optie OnChip SATA Type [SATA] al geprobeerd?

  [quote:46c3f448eb="HvD"]Die herstelconsole komt volgens mij alleen op in het keuzemenu van een herinstallatie.[/quote:46c3f448eb] Ik had het daarom over de herstelconsole, als je PC opstart vanaf de XP installatie CD. Die mogelijkheid wordt uitgelegd bij Stap 02, in die computer!totaal hyperlink uit mijn vorig bericht.
 • toch maar even: die fd draait wel zeg je, maar setup vindt hem niet.
  die boodschap zie je ook als de bestanden op de floppy niet aan de verwachtingen beantwoorden… zo een floppy moet een bestand txtsetup.oem bevatten.
  al even een nieuwe floppy aangemaakt op een andere pc?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.