Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Slotje in mapico Verkenner Win7

lion
8 antwoorden
 • Er zijn enkele mappen in Win7 Verkenner waar een "slotje" in staat. Twee voorbeelden zijn mijn gebruikersmap (onder C:\"Gebruikers" c.q. "Users";) en de map C:\"MSOCache".
  Alle pogingen ten spijt kom ik niet achter wat het doel, het effect, etc. hiervan is. Ik kan geen bijzonderheden ontdekken bij de mapeigenschappen….

  (N.b.: daar ik dit ook tegenkom op andere 7 systemen veronderstel ik dat de makers hier een reden voor hebben gehad).
 • Ik denk dat het te maken heeft met wachtwoord en Adminrechten.
 • [quote:a1914d1457="Quikfit"]Ik denk dat het te maken heeft met wachtwoord en Adminrechten.[/quote:a1914d1457]

  Dacht ik in 1e instantie ook, maar ik heb:
  A) Geen wachtwoord
  B) Wel admin rechten
  C) Gebr. account beheer is uitgesch.

  Duister…..
  Waarom vermeldt M$ nou altijd uitgebreid over zaken die vrijwel iedereen al weet en zelden of nooit over wat "diepgaandere" materie…. :roll:
 • Het is\zijn de adminrechten,als ik via het gast account(zonder rechten) naar de mappen met slotje ga geeft ie aan dat er geen toegang is en vraagt de PC"wilt u toch doorgaan?"Als je dan op ok klikt moet je het wachtwoord van de admin intypen,als je geen wachtwoord hebt denk ik dat je het alleen kan veranderen als je op je eigen account zit.(je hebt er waarschijnlijk maar 1?)
  Heb je meerdere accounts?
 • Ik gebruik i.p.v. de Windows verkenner Total Commander en daarmee kan wel gewoon alle mappen openen en andere handelingen daarmee doen die je wenst.
 • [quote:3e41da5237="Charles-98"]Ik gebruik i.p.v. de Windows verkenner Total Commander en daarmee kan wel gewoon alle mappen openen en andere handelingen daarmee doen die je wenst.[/quote:3e41da5237]

  Ik gebruik dat niet(niet nodig)en heb er ook geen probleem mee,ik ben Admin(kan dus overal bij),maar met een "gast account"(voor bijv. visite)heb ik het wel beveiligd door de rechten te verminderen zodat ze NIETS kunnen veranderen……
 • [quote:7f2b7a153e="Quikfit"]Heb je meerdere accounts?[/quote:7f2b7a153e]

  Nee!
  Gebr.account beheer is al uitgeschakeld, maar ik denk dat ik nog maar een stap verder ga en mezelf (net als in XP) ook eigenaar ga maken van de harde schijf.
  Dat kan door de "TrustedInstaller" en schop onder z'n gat te geven en in te wisselen door de groep "Administrators" (als eigenaar).
 • Ook al heb je zelf slechts één account aangemaakt, dan heb je altijd nog de Built-in Administrator Account. Als je inderdaad zoals je zegt het account gebruikt, die aangemaakt is tijdens de Windows 7 installatie, dan heb je bij mijn weten "out of the box" overal toegang op je harde schijf.

  Ik heb dit even gecheckt in Windows 7 Home Premium. Heb je wellicht extra software geïnstalleerd, waardoor bij jouw slotjes zijn ontstaan. Over MSOCache vond ik op de site van Microsoft deze informatie Local Install Source (Msocache). In de plaats van Microsoft Office 2003, kun je denk ik beter Microsoft Office 2007 gebruiken. Of eventueel OpenOffice.org.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.