Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator rechten

andre@home
4 antwoorden
 • Nu heeft de desktop tot op vandaag zonder gelazer met die admninstrator rechten gewerkt. Mijn zoon heeft een (Engelse) dictionair gekregen waar een Interactieve CD is bijgeleverd.
  Maar als ik de setup draai krijg ik een melding dat ik als administrator moet zijn ingelogd. Dat kan ik niet omdat in het login window alleen de naam van de gebruiker voorkomt. Hoe wordt ik administrator? HELP geeft als gewoonlijk geen oplossing. Ingetypt in de zoekfunctie "Logon as administrator" geeft wel tekst maar helemaal niets over inloggen als administrator.

  Bovendien is er misschien een andere onbegrijpelijke bottleneck: er staat dat de computer niet in een netwerk mag hangen, letterlijk "You may not use the software on more than one computer at a time". Bovendien mag de software niet worden geïnstalleerd op een computer in een netwerk.
  Dus ik moet de plug (netwerk/Internet) eruit trekken als ik de software wil gebruiken?

  We gebruiken WinXP Prof SP2 (English).
  perloc
 • in veilige mode kun je als administrator inloggen, dus krijg je een 2e naam te zie.
  Maak dan meteen een 2e echte administrator user aan bijv met naam admin, dan krijg je die naam ook bij normaal opstarten te zien. (is ok aan te raden als het admin account corrupt wordt kom je niet zo snel er als administrator erin, met admin erbij heb je minder kans op dat probleem.
 • Als je wilt inloggen als Administrator in XP:

  Hou de Ctrl-Alt toetsen ingedrukt en druk 2 keer op Delete. Nu krijg je de normale log-in die je misschien gewend was uit Windows 2000.


  Als je de Administrator account wilt laten zien in het Welkomst scherm (nog niet getest):
  Start Regedit (Start, Uitvoeren, Regedit)

  Ga naar:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList\
  Verander de Administrator sleutel door de waarde te veranderen naar 1 (Daarna een reboot natuurlijk)

  (Info van http://www.techzine.nl)
 • Het blijkt dat alleen voor installatie van de CD login als administrator noodzakelijk is. Eenmaal geïnstalleerd werkt het, ook als ik als gebruiker ben ingelogd.
  Dank voor antwoord.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.