Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Bootlog in WinXP

Anoniem
perloc
3 antwoorden
 • Ik werk met WinXP Prof SP3.
  Vanaf het begin dat ik deze laptop heb zie ik, na de opstart screens van Windows en nét voor de desktop, op het zwarte scherm een witte balk met tekst erin. Deze staat veel te kort op het scherm om te kunnen lezen.
  Nu hoopte ik met BOOTLOG, die, als ik me goed herinner, scherm na scherm laat zien, zodoende ook deze witte balk te kunnen lezen.
  In het F8 scherm staan de mogelijlkheden:
  - Debugging mode
  - Enable boot logging
  Het maakt niet uit welke ik kies, na de CR start Windows normaal op.
  Hoe krijg ik dat er weer scherm voor scherm (met de vraag om verder te gaan) zichtbaar is??
  Of hoe zou ik op een andere manier die witte balk kunnen uitlezen?
  Het lijkt een foutmedling.
  perloc
 • [quote:2442f98d95="perloc"]BOOTLOG (..) Of hoe zou ik op een andere manier die witte balk kunnen uitlezen? [/quote:2442f98d95] Check daarvoor op de site van Microsoft artikel 315222 Een beschrijving van de opstartopties in de veilige modus van Windows XP. Een quote hieruit
  [quote:2442f98d95]Logboekregistratie bij opstarten inschakelen: kies deze optie om logboekregistratie in te schakelen wanneer de computer wordt gestart met een van de veilige opstartopties, met uitzondering van Laatste bekende juiste configuratie. De geregistreerde tekst wordt vastgelegd in het bestand Ntbtlog.txt in de map %SystemRoot%. [/quote:2442f98d95]
 • Dank voor antwoord!
  1. Ik heb die file Ntbtlog.txt bekeken, maar die laat alleen maar zien welke drivers wél en welke drivers níet zijn geïnstalleerd.
  Geen aperte foutmelding in de file.
  2. Ik heb ook het artikel gelezen. Die beschrijft de diverse optie's maar niet het gedrag, m.a.w. niet of na elke volgende stap (=vraag, zoals ik me uit vroegere opstart procedures herinner) het syteem wacht .

  Ik zal de opstartprocedure filmen (video) en zo het plaatje eruit vissen.
  Ik kom hierop terug.
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.