Vraag & Antwoord

OS Windows

cd/dvd-drive verdwenen

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Sinds vandaag is mijn cd/dvd-drive verdwenen in de explorer.
  Dit heeft als gevolg dat ik mijn cd/dvd-drive wel kan openen en sluiten, maar hij leest geen CD's/DVD's. Oftewel: daar heb ik niets aan.

  Op het internet heb ik wel iets gelezen over upper/lower filters verwijderen uit het register maar die keys heb ik er niet eens in staat dus dat werkt ook niet echt mee.

  Ik vind het vrij irritant daar ik Windows 7 wou installeren vanmiddag.

  Bij voorbaat mijn dank :)


  Ter informatie: Ik heb nu Windows XP SP3 Engels draaiende op mijn Acer Aspire 5100 laptop.

  Edit: In de BIOS wordt mijn cd/dvd-drive ook niet herkent.
 • [quote:d265459307="MV-Software"]Sinds vandaag is mijn cd/dvd-drive verdwenen in de explorer. (..) Op het internet heb ik wel iets gelezen over upper/lower filters verwijderen uit het register maar die keys heb ik er niet eens in staat dus dat werkt ook niet echt mee. [/quote:d265459307] Bedoel je dat je op de site van Microsoft artikel 314060 al gecheckt hads? En ook de site van Acer? Check eventueel ook nog dit topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=137793&highlight=
  [quote:d265459307="MV-Software"]Ik vind het vrij irritant daar ik Windows 7 wou installeren vanmiddag. [/quote:d265459307] Maar als je Windows 7 wilt installeren, dan start je toch doorgaans je PC op, vanaf je Windows 7 installatie DVD. Zoals bij voorbeeld is beschreven in deze Engelstalige Windows 7 Installation Guide / Tutorial.

  [quote:d265459307="MV-Software"] Edit: In de BIOS wordt mijn cd/dvd-drive ook niet herkent. [/quote:d265459307] En als ook opstarten vanaf de originele Windows 7 installatie DVD niet meer werkt, dan zou het om een hardware probleem kunnen gaan. Heb je de DVD kabels al gecheckt? Reageert het lampje van de DVD speler nog wel? Probeer eventueel een andere DVD speler?

  Probeer eventueel Windows 7 te installeren vanaf een USB stick How To: Install Windows 7 from a USB Key!
 • Ja ik bedoel dat artikel van op de site van MS. Drivers heb ik al geprobeerd en dat topic is 't zelfde als dat artikel.

  Ja maar als de BIOS je DVD-speler niet herkent dan houd het al op.

  Lampje brandt wel, hij gaat ook wel open/dicht. Dus er zit wel stroom op ;)
  Kabels zijn prima in orde, andere DVD speler kan ik wel gaan proberen, maar zit op een laptop he, het ligt dus niet aan de CD/DVD ;)
 • Hier nog wat info (maar vermoedelijk geen oplossing)
  http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=204299
  http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=204634
  http://www.computeridee.nl/faqman_antwoord.jsp?faqid=203332
 • Het lijkt me dat het WEL aan de cd/dvd-drive ligt. Ook ik denk dat het hier een hardwarematig probleem betreft, omdat het bios de drive niet herkent.

  In een desktop is het simpel om de drive te vervangen. Met een laptop is het wat lastiger (maar niet ondoenlijk). Je kunt ook overwegen om een losse cd/dvd-drive te kopen en die aan te koppelen aan je laptop. Is iets prijziger, dat wel. De keus is aan jou….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.