Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Powerpoint viewer

None
26 antwoorden
 • Hoi ik heb een probleem met powerpointviewer ik heb namelijk geen powerpoint op mijn pc staan daarom dacht ik ga kijken of er een andere manier is om die te bekijken zonder powerpoint te kopen. die was er toen ik powerpoint viewer van de microsoft site downloaden. Ik krijg altijd mailtjes in outlook express met als bijlage een pps bestand. ik dacht dat ik ze nu wel kon openen nu ik powerpointviewer had. maar nee dus. kan iemand me A.U.B helpen. als het niet precies genoeg is uitgelegd hoor ik dat graag.


  B.V.D

  jesperke14 :D
 • Na het downloaden het programma wel geinstalleerd?
  De juiste versie viewer, die voor Powerpoint 2003 of 2007?
 • ja ik heb op mijn bureau blad een snel koppeling staan waar in staat microsoft office powerpoint viewer 2007 met het icoontje van powerpoint
 • zo'n snelkoppeling alleen is niet voldoende, ze moet ook ergens naartoe 'leiden' ( een wegwijzer naar 'Niemandsland' zal je ook niet helpen om daar te komen)

  Wat is het 'doel' van die snelkoppeling? (re klikken > eigenschappen > doel : kopieer even wat er staat)
 • Je kunt nu gewoon de pps vanuit de mail openen, of je slaat het op (even op het bureoblad) en dubbelklik op de pps.
 • er staat al iets bij doel en ik kan er niets typen er staat: Microsoft Office PowerPoint Viewer 2007 (dutch) en verder kan ik het niet lezen misschien kan iemand het me uitleggen met screenshots?
 • zet je cursor ergens in het veld van Doel, druk tegelijk op Ctrl en je A-toets (dan selecteer je alles wat in het veld staat),
  druk op Ctrl en C (dan kopier je het)

  en plaats het hier.
 • passer dat snap ik ook nog wel anders was het al lang opgelost alleen je kunt je cursor niet eens in dat veld plaatsen ze staan er vast in raar
 • OK, andere benaderingswijze:
  wat heb je precies geïnstalleerd om die PP's te kunnen draaien? Weet je ook in welke map je het progje installeerde? (dan zou je hem met de exe van die map kunnen proberen in gang te zetten)
 • uhh.. waar kan je dat zien?
 • [quote:7e9c8ba2bd="jesperke14"]die was er toen ik powerpoint viewer van de microsoft site downloaden. [/quote:7e9c8ba2bd]
  Mijn eerste vraag daarstraks was: 'wat heb je precies geïnstalleerd? " - gezien je in je beginpost iets vertelde van een viewer die je downloadde.

  Kan je me de link geven van waaruit je die downloadde?

  (ik wil namelijk zeker zijn dat je inderdaad een powerpointviewer downloadden en (goed) installeerde, zie je)
 • zo ver ik me kan herinneren heb ik heb via http://www.gratissoftware.nu/downloaden/powerpoint-viewer.php
  een link gevolgd naar
  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=048dc840-14e1-467d-8dca-19d2a8fd7485&DisplayLang=nl

  dat was hem zo over ik me kan herinneren
 • Ik heb die viewer ook. De pps-bestanden kan ik ook niet openen door zoals bij andere programma's gebruikelijk dubbel te klikken, ik moet eerst het programma, de viewer dus, openen, en dan via Bestand etc. de bewuste pps-file kiezen. Alleen dan werkt het.
 • en dus ligt het aan de viewer-zelf.

  Probeer eens met deze: http://download.cnet.com/PowerPoint-Viewer-2007/3000-18483_4-10742145.html

  (maak eerst een herstelpunt aan, dan kan je nadien - moest het ook geen soelaas brengen- nog terug)
 • Ga via de zoekfunctie op zoek naar:
  [b:67edef84b6]ppvwintl.dll[/b:67edef84b6]
  Kopieer deze.
  Dan via de verkenner, of als je het zoekvenster nog open hebt via rechtsklik op ppvwintl.dll –> Bijbehorende map openen.
  Naar de volgende locatie: C:\Program Files\Microsoft Office\Office12\1043
  Ga één map hoger => C:\Program Files\Microsoft Office\Office12
  Daarin moet een map met de naam [b:67edef84b6]1033[/b:67edef84b6] staan.
  Zo niet, maak deze map aan en kopieer de bovenstaande [b:67edef84b6]ppvwintl.dll[/b:67edef84b6] daarin.

  PowerPoint Viewer 2007 does not run when you try to start it
  Net uitgetest en het werkt, want vreemd genoeg had ik dezelfde effecten zoals jij omschrijft. Een niet werkende viewer en een niet te kopiëren doelregel.

  PS
  PPT en PPS zouden direct moeten openen via dubbelklik daarna, of alsnog gekoppeld dienen te worden aan de viewer.

  PS PS
  Indien niet via Windows Update aangeboden, installeer dan ook nog:
  Service Pack 1 voor PowerPoint Viewer 2007
 • gebruik altijd deze
 • rosturp ik heb gedaan wat je zegt als ik nu ppv open doet ie het wel alleen dan krijg je zn schermpje waar in je een bestands naam in moet vullen wat moet ik in vullen dan? het zijn echt een heleboel mailtjes die ik gewoon wil kunnen openen en ik kan niks van outlook express vinden of wat dan ook en de link die je stuurde van die site heb ik hem juist gedownload.
 • Oké, de viewer werkt nu :)

  Ook al krijg je die bijlagen vanaf een vertrouwd adres, het is een veel gebruikte vorm om malware te verspreiden.
  Naar mijn idee zou je het beste de (powerpoint) bijlagen dus eerst vanuit de mail –> Opslaan als –> daarna handmatig door je virusscanner laten controleren.
  Test dit dus als eerste eens uit of de viewer wel werkt als je de bijlage hebt opgeslagen. Of door dubbelklik, of door eerst de viewer te starten en dan naar de opgeslagen PPS te bladeren.

  Zou je de PPS bijlagen toch direct willen openen (dus dubbelkik op de bijlage in de mail opent nog niet), kijk dan eens in Onderwerp: Powerpoint openen in outlook express voor wat Google-termen of de doorlink naar de PPSFix utility

  Of topic
  In tegenstelling tot je eerdere postings, is zo’n volzin in je laatste post voor mij moeilijk te volgen. Dus hierbij het vriendelijke verzoek enige interpunctie te gebruiken voor de dyslectici onder ons 8)
 • Je kunt ook rechts klikken op de pps bijlage en kiezen voor "opslaan als"
  Je kiest dan boven aan in het nieuwe kader "mijn documenten" en bijvoorbeeld de submap Powerpoint presentaties en klik op ok.
  Bestaat die map nog niet dan moet je hem eerst aanmaken of een andere naam, onthoudt wel waar je die file naar toe copieerd. Als je dan naar die map gaat en dubbelklikt op die file dan opent de powerpoint 100% zeker. Als de bijlage een vreemde niets zeggende naam heeft kun je in de verkenner rechts op die file klikken en naar naam wijzigen gaan. Wel altijd zorgen voor de juiste extentie dus .pps soms komt ook .ppt voor dan die ook zo laten.
  Succes.
 • ik moet hem nu steeds opslaan dat is dan ook weer niet zo erg maar ik moet het toch ook zo kunnen instellen dat ie in een keer vanuit outlook express open

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.