Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nutteloze links in Win7.

Anoniem
lion
3 antwoorden
 • Windows 7 op een PC gezet.
  In de submappen van C:\gebruikers barst het van de links die gerelateerd zijn aan XP-mappen, maar die niet openen.
  Melding verschijnt dat "Toegang geweigerd" wordt, en dat heeft zo te zien niets met accountbeheer te maken.
  Kunnen die links gewoon verwijderd worden of worden er dan toch stiekum op de achtergrond een aantal zaken zodanig veranderd dat een en ander niet meer werkt?
 • XP gerelateerde mappen…?? Da's me niet duidelijk, maar….:
  Wat jij constateert is juist. Vista was al redelijk goed afgeschermd voor de gebruiker; bij 7 is dat nog een graadje erger.
  Mocht je nog niet met Vista gewerkt hebben (zoals ondergetekende), dan is dit inderdaad een "openbaring" voor je…..
  Maar er is hoop:

  Je denkt als beheerder met administrator account overal toegang toe te hebben? Nee, dus!
  Hoe komt dit? Omdat Microsoft naast naast een administrator account ook nog een (verborgen) overkoepelende account heeft bedacht, genaamd "TrustedInstaller".
  Schakel je "Accountbeheer" uit: Conf. scherm, Gebruikersaccounts, Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer wijzigen.
  Klik op "Eigenschappen" van je "C" schijf. Kies tabblad "Beveiliging", Kies knop "Geavanceerd".
  Je krijgt nu het venster "Geavanceerde beveiligingsinstellingen voor C'.
  Kies tabblad "Eigenaar" (en kijk eens wie de "Huidige eigenaar" is…. :wink: )

  Deze "TrustedInstaller" kan je nu een schop onder z'n kont geven door een ander (de groep "Administrators";) tot "Huidige eigenaar" te maken.
  Windows zal wat mekkeren over een paar (10 / 15) bestanden, maar dat komt omdat die openstaan en dat-ie daar dus op dat moment niets mee aan kan vangen.
  Gewoon wegklikken; na een herstart is ook dat geregeld en is de "groep Administrators" (en dus in de meeste gangbare gevallen de beheerder) de volledige eigenaar van "alles op C"…..


  Overigens, ter info:
  Je Internetcache is ook wat anders ingedeeld t.o.v. XP:"
  - Cookies
  Locatie: C:\Users (Gebruikers)
  aam gebruiker\AppData\Roaming\Microsoft\Windows
  - Temporary Internet Files
  Locatie: C:\Users (Gebruikers)
  aam gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Windows
  - History
  Locatie: Idem

  (Wel even de optie "Beveiligde besturingssysteembestanden verbergen" uitvinken, anders zie je niets).

 • Met XP-achtige mappen bedoel ik het volgende; als je in de verkenner C opent zie je al meteen "documents and Settings"; typisch XP.
  Overigens nog steeds geen toegang, ook niet na uitvoering van je adviezen.
  Datzelfde geldt in "All Users" voor een groot aantal mappen, die niet toegankelijk zijn, maar ergens anders staan waar je er wel in kunt. Zoals "Menu Start". Ook totaal nutteloos zijn de volgende links overgebleven; Application data, bureaublad, desktop, documenten, documents, favorieten, favorites, sjablonen, start menu en templates. En zo staat er ook een stelletje in Default user, en in Eigenaar. (o.a. Local Settings, ook typisch XP).

  In ieder geval heb ik de schuif van accountbeheer op de onderste stand, en is de administrator nu eigenaar. Ik dus. Want beveiligingen zijn leuk voor PC's in ruimtes waar iedereen er met zijn al of niet gewijde poten aan kan zitten, maar als je net als ik "alleenheerser" bent wens je niet lastig gevallen te worden met dat alsmaar terugkerende irritante gezever.

  Als de betrokken zaken toch elders staan,waarom dan deze loze links? Kun je dus gewoon verwijderen? Ik houd namelijk niet van nutteloze troep op mijn PC's; beroepsdeformatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.