Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

W7 Pro ene DVD-drive

marcelj
3 antwoorden
 • Hoi,

  In heb op m'n (nieuwe) PC via multiboot XP-Pro SP3 op D: en W7 Pro op C: draaien.
  De PC heeft 2 DVD-branders aan boord, drive X: enn drive Y:.
  Met drive Y: heb ik een probleem. Onder XP worden beide drives herkend en kan ik ook op beide drives DVDs lezen, schrijven heb ik nog niet geprobeerd, maar ik ga er van uit, dat dat ook geen probleem oplevert.
  Echter, onder W7 kan ik alleen op X: DVDs lezen. Als ik een DVD in Y: stop, wordt niet automatisch begonnen met lezen en weergave van het label in verkenner. Als ik dan vervolgens in verkenner op de Y:drive klik, wordt de DVD er uit gegooid en krijg ik een Windowtje met de vraag "Plaats een schijf in Y:.
  De drive wordt dus in verkenner wel gezien, en ook in Apparatenbeheer wordt ie vermeld.
  Ik weet niet, of dit al meteen na de installatie het geval was, daar heb ik niet op gelet, alle installatie-schijven heb ik (toevallig) in X: gestopt.
  Heeft iemand enig idee, wat hier aan de hand kan zijn? En nog beter, heeft iemand hier eventueel een oplossing voor, het liefst een oplossing, waarbij ik niet weer helemaal van scratch af opnieuw moet beginnen?

  Alvast bedankt,
  Marcel
 • [quote:1fbf01d815="marcelj"]Echter, onder W7 kan ik alleen op X: DVDs lezen. Als ik een DVD in Y: stop, wordt niet automatisch begonnen met lezen en weergave van het label in verkenner. [/quote:1fbf01d815] Heb je dit bij elke DVD? Of alleen met zelfgebrande DVD's? Gaat het dan om DVD-/+R of DVD-/+RW?

  Je zou kunnen proberen het probleem te analyseren via applicatie Nero InfoTool. Een Nederlandstalige handleiding van die applicatie zou je kunnen downloaden vanaf deze hyperlink Handleiding Nero InfoTool.
 • Hi Jolo,

  Ja, bij alle CDs en DVDs, zelfs de W7 install-DVD.
  Ik zal eens kijken naar NeroInfoTool, maar dan moet ik wel eerst Nero installeren, of althans de tool.
  Hartstikke bedankt voor je hulp en een fijne zondag verder,
  Marcel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.