Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

slaapstand in XP Prof.

Troef
19 antwoorden
 • In december jl. had ik het probleem, dat na installatie van XP Prof op mijn Acer laptop de standby en slaapstand niet werkte.
  Velen van jullie zijn met mijn probleem aan de slag gegaan tot Tom v.d. Lee uiteindelijk de oplossing vond nl. installeren van :
  http://global-download.acer.com/GDFiles/Driver/VGA/VGA_ATI_6.14.10.6451_XPx86.zip?acerid=633638860258577114&Step1=Notebook&Step2=Aspire&Step3=Aspire

  Nu heb ik de zelfde XP Prof geinstalleerd op een Packard Bell Easy Note, R 1933 en zit nu weer met het probleem dat de slaapstand niet werkt.
  Wat dien ik nu te installeren ?
  Wat de grafische kaart betreft: ik heb erg moeten zoeken ,maar kan het zijn dat het een VIA Unichrome Pro Dynamic Video Memory Technology 2.0 is ?
  Het zou ook ATI kunnen zijn.
 • [quote:298de3cfaa="Troef"]Nu heb ik de zelfde XP Prof geinstalleerd op een Packard Bell Easy Note, R 1933 en zit nu weer met het probleem dat de slaapstand niet werkt. [/quote:298de3cfaa] Daarover is op het internet veel informatie beschikbaar. Check om mee te beginnen deze hyperlink Slaapstand op XP en energie besparen. Check eventueel ook nog op de site van Microsoft deze Patch voor Windows XP: Probleem met de slaapstand bij computers met 1 GB RAM-geheugen, en artikel 907477 Problemen met de slaap- en stand-bystand in Windows XP oplossen.
 • Hoi Jolo, leuk jou weer eens tegen te komen !
  Helaas hebben jouw suggesties niets opgelost en nu denk ik ,dat het wel weer een driver probleem zal zijn, zoals de vorige keer.
  Heb jij nog een idee ?
 • Het enige wat ik kan bedenken, is dat je stap voor meldt wat je allemaal geprobeerd heb, en de resultaten daarvan. Als je ook de details vermeldt, zou ik wellicht kunnen controleren of deze juist zijn uitgevoerd. Heeft die Windows XP wel Service Pack 3. Welke drivers had je allemaal geïnstalleerd? De chipset drivers? En ook de video drivers kunnen belangrijk zijn. Check je hardware met applicatie SIW.

  Check via Windows Systeeminformatie onder andere Onderdelen > Probleemapparatuur. Eventuele informatie over Windows Systeeminformatie is te vinden op de site van computer!totaal http://computertotaal.nl/article/938/windows-systeeminformatie.html en op de site van Microsoft http://support.microsoft.com/kb/308549/nl
 • Hier ben ik maar eens even voor gaan zitten !

  "slaapstand op XP en energie besparen":
  1) in afsluitscherm geen Slaapmodus.
  2) via schermbeveiliging naar energie:
  geen tabblad slaapstand
  3) APM of ACP in bios activeren:
  staat geactiveerd

  patch voor Windows XP:
  geinstalleerd zonder resultaat

  " Problemen met ….oplossen" :
  geen oplossing gevonden

  SIW :
  veel info !! niets gevonden en by the way waar kan ik nu vinden wat nu precies de grafische kaart is ?

  Ja Service pack 3 is geinstalleerd.

  Systeeminfo:
  onderdelen naar probleemapparatuur
  netwerkcontroller PCI\VEN stuurprogramma niet geinstalleerd
  niet beschikbaar ACPI\MTC idem
  PCI Simple Comm PCI\VEN idem
  VIA compatible Fast Ethernet PCI\VEN apparaat uitgeschakeld
  Videocontroller( VGA Comp) PCI\VEN stuurprogramma niet
  geinstalleerd

  Zo dat was de info waar je om gevraagd had. Ik hoop ,dat je er wat aan hebt.
 • Naast het installeren van het OS, moet ook de systeem drivers er op worden gezet. Chipset en die pakt ook de acpi driver mee (in de regel) en de VGA driver, maar er missen nog meer drivers zo te zien. Voor een link? meld dan merk en type/model pc/laptop terug.
 • Het betreft een laptop Packard Bell Easy Note R 1933 met XP Prof
 • Dus is het exacte Packard Bell type een EASYNOTE R1933 W Zo ja, dan staan hier de drivers http://support.packardbell.com/global/item/index.php?pn=PB42DW0302&t=2007 die je zou behoren te installeren.
 • JA !!!!!! Na het installeren van de video driver VIA werkt de slaapstand perfekt !
  Wederom bedankt voor alle hulp !!!!
 • JA !!!!!! Na het installeren van de video driver VIA werkt de slaapstand perfekt !
  Wederom bedankt voor alle hulp !!!!
 • Wel erg uitbundig voor iets waar je zelf mee zou moeten beginnen: het opzoeken van de drivers op de support pagina van je laptop……. :oops:
  Gelukkig: het werkt nu wel….. 8)
  Succes verder!
 • Helaas zijn we niet allemaal " oude rot" !!
 • Helaas zijn we niet allemaal " oude rot" !!
 • Als junior kun je ook overdrijven om 2x te antwoorden.. zo beleefd hoef je tegen een "oude rot" niet te zijn…. :wink:

  En mbt die ervaring: gewoon op het forum lezen wat mensen in dat soort gevallen wat doen dan wel adviseren. En dat is toch in 99 van de 100 gevallen de laatste driver installeren……..
  Zo ben ik ooit ook begonnen….
 • Ik kan het niet laten toch even te reageren op je bericht van vanmorgen.
  1) je 1 ste opmerking is wel een beetje flauw ! Door een technisch probleem is inderdaad mijn bericht 2x verzonden.
  2) dit moet natuurlijk geen continuing story worden maar één ding moet ik nog even kwijt:
  als het dan zo logisch is dat het een driver probleem was ,dat ik dus zelf had kunnen oplossen,waarom hebben dan je collega's mij eerst een groot aantal andere mogelijkheden/oplossingen aan de hand gedaan ?
  Tenslotte :
  ik kan echt wel tegen kritiek, maar om nu ,na je helemaal niet met de inhoudelijke discussie te hebben bemoeid mij aan het eind een "vermanende"
  mail te sturen begrijp ik niet…….! Van Jolo had ik dit kunnen accepteren.
  Maar …. no hard feelings en een gezellige dag toegewenst. Zaak gesloten
 • 1. het was al de 2e keer dat je dubbel postte….. Hardnekkig "technisch probleem"blijkbaar….
  2. Je begint de vraag met:
  [quote:e608291b98="Troef"]Nu heb ik de zelfde XP Prof geinstalleerd op een Packard Bell Easy Note, R 1933 en zit nu weer met het probleem dat de slaapstand niet werkt.
  Wat dien ik nu te installeren ?
  Wat de grafische kaart betreft: ik heb erg moeten zoeken ,maar kan het zijn dat het een VIA Unichrome Pro Dynamic Video Memory Technology 2.0 is ?
  Het zou ook ATI kunnen zijn.[/quote:e608291b98]

  Daaruit blijkt dat je niet eens de moeite genomen hebt om of:
  a. de CD van de laptop op te zoeken. Vaak als je die in de CD lade stopt komt er een menu waar je meteen uit kunt kiezen dat je een videodriver kunt installeren….
  b. op de support pagina van Packard Bell Easy Note, R 1933 gekeken hebt…. hoe kun je dan überhaupt de juiste keuzes beslissingen maken/nemen?

  Vergelijk het met een handleiding van een apparaat….. het grootste deel van de mensen leest hem niet eens… en dan maar zeggen.. dat ding werkt niet/deugt niet… Uiteraard is er wel verschil in bedieningsgemak en ben je wel een verbaast hoe ze het weten op te schrijven… maar meestal kom je er wel uit. Maar dan is het tenminste wel geprobeerd…..

  En dat is niet om te katten, maar om jou een logische volgorde van uitvoeren voor te stellen…. anders leer je het nooit…. dat je het anders opvat is een perceptie…. Ik ben wel kritisch maar niet achterbaks aan het werk hier… daar zit toch nog wel een wereld van verschil tussen….

  Oja… ook in december werd je geadviseerd een video driver te installeren…. en daar schreeft je van "HET WERKT"
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1403733#1403733
  Alleen daarom al had ik al verwacht dat je dit al gedaan zou hebben…. maar dat bleek niet zo… Waarom heb je dit advies dus eigenlijk nu niet weer opgevolgd?
 • Dit lijkt te ontaarden in een "vete" tussen jou en mij en daar is naar mijn mening dit forum niet voor.
  Daarom een laatste reactie van mijn kant:
  Het gaat niet om de (inhoudelijke) kritiek van jou ,maar om het feit ,dat je je al die tijd buiten de discussie hebt gehouden en het na de goede afloop nodig vond mij even op mijn nummer te zetten.
  Opbouwende kritiek is altijd welkom, maar dat was dit niet !
  Sans rancune !
 • forum php foutmelding!
 • Ik was een paar dagen weg met de familie … anders had ik wellicht eerder gereageerd…. lever hier vaker een inhoudelijke bijdrage…. vond het gewoon jammer dat je inhoudelijk zo weinig met de december tip gedaan had… waar je zelf nota bene naar verwees…
  Ook sans rancune…

  PS: Eigenlijk probeer ik de besliswijze van posters beter te begrijpen. waarom voeren ze nu niet het logische uit (zeker als ze zelf al met info komen en met een eerder vergelijkbaar probleem, als puur voorbeeld, dit probleem van jou) of is het pure laksheid… ach ze helpen mij toch wel waarom zou ik zelf moeite doen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.