Vraag & Antwoord

OS Windows

Geen toetsenbord voor startup

5 antwoorden
  • Zojuist heb ik mijn nieuwe (legale) windows 7 ultimate 64bit dvdtjes ontvangen. Nu heb ik alles al gebackupt en alle benodigde 64bit drivers/programmas gedownload, en wil ik de nieuwe windows dus gaan installeren. Het probleem is: precies op het moment dat ik het schermpje krijg van 'druk op een toets om van de dvd te starten' doet mijn toetsenbord het niet (het numlock lampje is dan ook uit). In de BIOS doet hij het echter wel. Bij het verdere starten van de huidige windows (vista 32 bit) staat het numlock lampje wel gewoon aan. Ik heb helaas geen ouderwets toetsenbord meer wat nog via PS/2 werkt. Ook heb ik ondertussen al de nieuwste chipset drivers voor mijn moederbord geinstalleerd, maar ook dat mocht niet baten. Kan iemand mij hierbij helpen, want dit is wel erg vervelend. Alvast bedankt, Yoeri
  • - Heb je op dit systeem nog een andere Windows-versie staan? Kun je dan wel bij het opstarten (na het bios) met F8 bij het scherm voor veilige modus komen? (Je kunt ook vanuit de geïnstalleerde Windows-versie de DVD laden en zo de Win7 installatie starten) - Staat in het Bios 'Legacy USB support', of 'Enable USB keyboard support' aan? - Probeer het eventueel in een andere USB poort (voorkant / achterkant systeem) - Start de computer wel met een andere opstartbare schijf? Het Numlock lampje wordt volgens mij pas gestart als Windows start, niet in de 'pre-Windows' fase. Chipsetdrivers zijn alleen van toepassing binnen Windows en staan los van Bios en 'Pre-Windows', een Bios update zou hier eerder helpen (maar als het een recent systeem is dan is dat waarschijnlijk niet nodig) Succes, Stijn
  • [quote:5e0083128e="Sun-Tzu"]Zojuist heb ik mijn nieuwe (legale) windows 7 ultimate 64bit dvdtjes ontvangen. Nu heb ik alles al gebackupt en alle benodigde 64bit drivers/programmas gedownload, en wil ik de nieuwe windows dus gaan installeren. Het probleem is: precies op het moment dat ik het schermpje krijg van 'druk op een toets om van de dvd te starten' doet mijn toetsenbord het niet (het numlock lampje is dan ook uit). In de BIOS doet hij het echter wel. Bij het verdere starten van de huidige windows (vista 32 bit) staat het numlock lampje wel gewoon aan. Ik heb helaas geen ouderwets toetsenbord meer wat nog via PS/2 werkt. Ook heb ik ondertussen al de nieuwste chipset drivers voor mijn moederbord geinstalleerd, maar ook dat mocht niet baten. Kan iemand mij hierbij helpen, want dit is wel erg vervelend. Alvast bedankt, Yoeri[/quote:5e0083128e] Ooit zelf eens zoiets bij de hand gehad en bij mij hielp het door in m'n bios ondersteuning in te schakelen voor "native usb" :wink:
  • [quote:34f3f3f7ff="stibe1973"]- <knip> - Staat in het Bios 'Legacy USB support', </knip> Succes, Stijn[/quote:34f3f3f7ff] Zoiets bedoelde ik dus...
  • Al het bovenstaande geprobeerd, niets heeft gewerkt. Heb het uiteindelijk op kunnen lossen mbv mijn huisgenoot: die had nog een USB naar PS/2 convertertje, even opnieuw opstarten en klaar! Toch bedankt voor jullie hulp. Groeten, Yoeri

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.